Kobato Sportac ’86

Wie drie jaar geleden Najada zag, weet dat nu het moment aangebroken is om 13,14 en 15 mei met een grote stip aan te duiden op de kalender. Want in het pinksterweekend presenteert Sportac ’86 Kobato, een niet te missen spektakel. Hiermee viert de club ook haar dertigjarig bestaan.

Maar liefst achthonderd gymnasten en skippers uit Deinze en omstreken nemen je mee in het verhaal van Lejla. Deze prachtige vrouw zit vast in een kluwen van verdriet. Lejla verovert het hart van een gondelier die de kanalen van Venetië bevaart. Haar verlangen is bevrijd worden van haar verdriet en pijn, haar hartslag opnieuw te voelen. Kobato is Esperanto voor hartslag. Ze lokt de gondelier mee naar haar verlaten paleis. En wat er dan gebeurt? Dat hoor en zie je in Kobato.

Kobato 2016 Sportac Deinze

Kobato: een totaalspektakel

Nikki Snel, wereldkampioene acrogym (2014) en Laurent De Ganck, voormalig topsporter van de club, vertolken de hoofdrollen. In de show heeft elke groep, elke discipline  van Sportac ’86 een plaats. We worden ontroerd door de spontaneïteit van kleuters, gymnasten en skippers laten zien hoe ze genieten van recreatief sporten. De club is ook op competitief vlak al jaren een begrip. De verschillende disciplines zullen zorgen voor spektakel: acrobatische gymnastiek, artistieke gymnastiek heren, rope skipping, tumbling en trampoline. De wekelijkse trainingstijd varieert sterk: kleuters komen een uurtje per week naar de sporthal, anderen trainen tot 19 uur per week. De club heeft ook enkele topsporters die tot 30 uur per week trainen en tot de wereldtop behoren. Ook zij zullen ons laten genieten van hun kunsten. Zo krijgen de toeschouwers een mooie waaier van kinderen die plezier beleven aan het samen bewegen en jongeren die zich vervolmaken in een bepaalde sportdiscipline.

Laat je meeslepen en betoveren door de magie van dans, podiumkunsten en gymnastiek. Geniet van het klank- en lichtspel, de live muziek, de wondermooie kostuums. Het wordt een prachtig spektakel om het 30-jarig bestaan van de club met gepaste eer te vieren. De artistieke leiding van dit spektakel ligt in handen van Tim Demares (choreograaf van de club), Anouschka Van De Walle (zangeres in Kobato), Nele Vanderghote (trainster acrogym) en Mieke Devriendt (trainster tumbling en voormalig performer bij Cirque du Soleil). Het voltallige clubbestuur en heel wat vrijwilligers zetten mee hun schouders onder dit groots project. Een big top tent naast de Brielpoort is the place to be in het pinksterweekend.

Videofragment Najada

Tickets (vanaf 15 maart 2016) en info via www.kobato.be
Groepstickets (min. 20 pers.) aan interessante voorwaarden zijn via de website te verkrijgen vanaf 01/03/2016.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...