Leerlingen SAMWD verzorgen unieke boekvoorstelling ‘De ring van Koning Schavelingh’

De leerlingen woord van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Deinze (filiaal Kruishoutem) zorgen voor een unieke boekvoorstelling van het gloednieuwe boek van Marc De Bel, ‘De Ring van Koning Schavelingh’. Zij brengen dit wervelend avontuur op de planken op zaterdag 12 maart 2016 om 19 u. in CC De Mastbloem (Waregemsesteenweg 22, 9770 Kruishoutem). De voorstelling kan enkel bezocht worden op reservatie via [email protected] (€ 1 reservatiekost).

De ring van koning SchavelinghDe bekende jeugdauteur Marc De Bel benaderde leerkracht woord Brecht Vanmeirhaeghe voor een herwerking van zijn gloednieuwe boek. Bij de boekvoorstelling brengen de leerlingen van de middelbare graad woord in Kruishoutem dit wervelend avontuur meteen op de planken. Een week later verschijnt het boek in de rekken. Brecht was meteen geïnteresseerd en verzamelde een enthousiaste jonge spelersgroep voor dit unieke project in het kader van 50 jaar academie filiaal Kruishoutem.

Korte inhoud van het boek

‘Wie de twee ringen van Koning Schavelingh draagt, regeert over heel Heuvelland’, staat er gebeiteld boven de poort van de oude kasteelruïne. Dus wil Koning Panus van Noordheuvelland zijn bloedmooie, maar koppige dochter prinses Mara uithuwelijken aan prins Rupio van Zuidheuvellland. Hofmaarschalk Filijn heeft echter andere snode plannen. Als hij die halfbakken prins Rupio kan laten verongelukken en ook de andere ring van Koning Schavelingh te pakken kan krijgen, dan kan zijn eigen zoon met prinses Mara trouwen en koning van heel Heuvelland worden. Helaas voor hem en gelukkig voor prinses Mara verloopt niet alles volgens plan…

De voorstelling kan enkel bezocht worden op reservatie via [email protected] (€ 1 reservatiekost).

Info
Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans
Kalkhofstraat 25, 9800 Deinze, 09 381 69 40
[email protected]
www.muziekacademiedeinze.be
http://www.facebook.com/samwd.deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...