ATB De Natuurvrienden Deinze brengen een bezoek aan het Industrieel Museum Zeeland.

Wie aan Zeeland denkt, denkt vaak niet meteen aan industrie. Toch is industrie al meer dan een eeuw van groot belang voor deze provincie. Ze nemen je mee langs het verleden naar het heden om vervolgens in de toekomst te kijken: Kort gezegd hoe heeft de industrie zich door de jaren heen ontwikkeld en wat heeft dit voor Zeeland betekend.

ATB De Natuurvrienden

Een bezoek aan het museum is voor jong en oud een ervaring! De interactiviteit maakt het ook voor de jongste onder ons een hele belevenis!

Het museum is gevestigd in de voormalige suikerloods van de eerste Coöperatieve Suikerfabriek Waarom juist het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent? Voor de industrialisatie van Zeeland was Sas van Gent het middelpunt. Tijdens de industrialisatie (1870-1910) werd Sas van Gent de thuishaven voor een aantal grote bedrijven: NV Zeeuwse Beetwortel – suikerfabriek (1872), de Walzemolen (1893) en de eerste Nederlandse Coöperatieve Beetwortelfabriek (1899) zijn hier voorbeelden van. Daarnaast is het een uitermate geschikte bestemming voor de voormalige suikerloods die tot aan de realisatie van het museum leeg stond.

Na de rondleiding is er nog koffie met een Zeeuwse bolus. Deelname: leden € 14.00, niet leden € 17.00. Afspraak op 14 april om 12u.45 parking Palaestra (kant Kastanje laan). Ze vertrekken om 13u.00. Inschrijven bij Vlerick Laurent voor 8 april, via e-mail: [email protected] of via gsm 0474/58 88 70 met vermelding van het aantal personen, betaling via overschrijving op Reknr: BE92 6528 2133 1923 van ATB De Natuurvrienden Deinze.

Anders afspraak: om 14u00. aan het museum.
Adres: Industrieel Museum Zeeland, Westkade 114
4451 LA Sas Van Gent, Nederland

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...