Derde Deinse dialogen lanceert supportersboek voor Thomas Van der Plaetsen

Na een nationale topper, Steven Vanackere, en een Europese topper, Herman Van Rompuy, wist schepen Rutger De Reu voor de derde Deinse dialogen met meerkamper Thomas Van der Plaetsen een echte wereldtopper te strikken.

In het aangename decor van boekhandel Letters & Co op de markt wisselden de schepen en de sportman van gedachten op basis van het internationaal bekroonde boek ‘Alsof het voorbij is’ van de Engelse schrijver Julian Barnes. En voorbij blijkt het in geen geval voor de Deinse topatleet. Hoewel hij zich momenteel voorbereidt op de Olympische Spelen in Rio was hij toch meteen bereid ruimte vrij te maken in zijn strakke trainingsschema.

Derde Deinse dialogen lanceert supportersboek voor Thomas Van der Plaetsen

Thomas Van der Plaetsen: “De meeste interviews gaan over mijn sportieve bezigheden, maar het leven is meer dan records nastreven, daarom deed het deugd om op een gemoedelijke wijze ook eens andere thema’s aan bod te laten komen”.

Zo maakten de aanwezigen niet enkel kennis met de atleet, maar ook met de mens achter de sportieve prestaties. Op een openhartige manier vertelde hij over zijn kankerbehandeling en de manier waarop dit hem heeft beïnvloed. Sindsdien zet hij zich in voor het ‘Back On Track’-fonds dat de psychosociale begeleiding van kankerpatiënten ondersteunt. Maar ook zijn voorliefde voor de Rocky-films moest er door zijn ziekte aan geloven. Tijdens zijn genezingsproces ondervond Thomas dat heldenmoed niet plots ontstaat, zoals de films doen geloven, maar simpelweg het resultaat is van dag in dag uit leren omgaan met angst en onzekerheid.

Bij wijze van bedanking kreeg Thomas daarom een boek overhandigd met bemoedigende woorden van vele Deinzenaren. Dit boek blijft nog even in Letters & Co liggen, zodat iedereen in aanloop naar Rio nog een extra motiverend woordje kan neerschijven in dit “supportersboek”.

Initiatiefnemer Rutger De Reu: “Thomas’ zijn verbazingwekkende come-back wekte bij iedereen bewondering, maar de rustige vastberadenheid waarmee hij tijdens deze dialoog over het leven in het algemeen vertelde, was pas echt indrukwekkend. Hoewel hij amper 26 jaar is, is hij een voorbeeld voor velen, mezelf incluis. Het was een zeer inspirerende avond waarvoor ik hem uitdrukkelijk wens te bedanken.”

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...