In de (verre)kijker: de vogelkijkhut

Op zaterdag 21 mei 2016 stelt Natuurpunt Deinze-Zulte officieel haar eerste vogelkijkhut in de regio open voor het publiek! Dankzij de vele giften van talloze donateurs en de inzet van vele handige vrijwilligers weet Natuurpunt Deinze-Zulte het 30-jarig bestaan van haar natuurgebied “De Zeverenbeekvallei” in de kijker te zetten met een vogelkijkhut. Deze knappe observatiepost bevindt tussen “Zeveren Planke” en de Kaandelbeek en biedt uitkijk op een aantal natte weilanden waar geregeld verschillende watervogels (zoals smienten, tureluurs, wintertalingen, ijsvogels, grote zilverreigers e.d.m.) komen pleisteren of foerageren.

Natuurpunt

Natuurpunt Deinze Zulte neemt de vogelkijkhut op als stopplaats van een aantal wandelingen in de Zeverenbeekvallei die aanvangen om 14u aan de kerk van Zeveren. De Zeverenbeekvallei is in deze tijd van het jaar immers op haar mooist, met onder meer haar karakteristieke orchideeën in bloei. Om de inzegening van de vogelkijkhut nog wat feestelijker te maken, kunnen aansluitend na de wandeling nog een aantal natuurbieren worden gedegusteerd in de gezellige vogelkijkhut.

Wie het vrijwilligerswerk van Natuurpunt Deinze-Zulte ten behoeve van de Zeverenbeekvallei nog een duwtje in de rug wil geven, kan de namiddag afsluiten op de spaghetti-avond. Deze spaghetti-avond wordt georganiseerd om de 2 teams van onze regionale natuurpuntafdeling die meedoen aan de Natuurpuntexpeditie extra te steunen (www.expeditienatuurpunt.be). Deze teams ondernemen in het laatste weekend van juni een lange (fiets)tocht naar de hoofdzetel van Natuurpunt in Mechelen en wisten reeds meer dan 3.000 EUR in te zamelen ten voordele van de Zeverenbeekvallei.

Meer informatie over deze activiteiten kan teruggevonden worden op de website www.natuurpuntdeinzezulte of de facebookpagina van Natuurpunt Deinze-Zulte.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...