90 jaar Davidsfonds in Deinze

Op 26 mei 1926 werd in Deinze een Davidsfondsafdeling opgericht door Achiel Cassiman. Deze kantonaal inspecteur van het basisonderwijs omringde zich met een schare onderwijsmensen en samen zorgden ze voor een indrukwekkende start van deze nieuwe afdeling met 110 leden. De afdeling groeide en bloeide en hindernissen werden met glans overwonnen.

90 jaar Davidsfonds in Deinze

Na de oorlog kwam er echter een dieptepunt maar gelukkig gaf men niet op en de hele werking werd draaiende gehouden door Joris Vandeveire en Joris Huys. De nieuwe dynamiek kwam er in 1962 met voorzitter dokter Adiel Decaluwe, rechterhand Jos Moortgat, secretaris Raf De Volder en penningmeester Tony Van Bockstal.

In 1979 neemt Jos de fakkel over als nieuwe voorzitter en in 2000 verwelkomt hij de bestuursploeg van Petegem wanneer die afdeling ophoudt te bestaan. Lut Oppeel wordt door hem aangesproken om bestuurslid van het Davidsfonds te worden en samen met de bestaande ploeg groeit ze door tot secretaris en in 2007 tot voorzitster. Op vandaag telt onze afdeling 83 Davidsfondsleden en 21 bestuursleden; netjes in evenwicht met 11 dames en 10 heren.

Ook zij willen, zoals hunvoorgangers, een lokale meerwaarde vormen en het Davidsfondspubliek jaar na jaar laten genieten van een rijk cultureel aanbod met voordrachten, theater, poëzie en muziek. Dat is geen sinecure nu het aanbod in het verenigingsleven zo divers is en geïnteresseerden met kritische ingesteldheid kiezen. Wij blijven proberen ons engagement duurzaam te houden door niet te veel hooi op onze vork te nemen.

Als gemotiveerde vrijwilligers zijn ze Davidsfonds ambassadeurs die bijdragen aan een uniek, christelijk en Vlaams cultuurnetwerk. Ze willen een positief verhaal brengen dat anderen zin geeft om mee te stappen in culturele ontdekkingen in deze evoluerende samenleving.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...