Zaterdag is het tweede kunstwerk van de Academie aan de gevel van de Wereldwinkel geopend

De Wereldwinkel daagde de Academie uit om haar gevel onder handen te nemen. Bedoeling was om de fair trade gedachte om te zetten in een kunstwerk. Na het heel geslaagd werk van Frank Mortier nam edward Omey de handschoen op.

Wereldwinkel DSC_0073

Edward Omey kreeg inspiratie bij de kritische rol van fair trade. Het appél van de wereldwinkel voor eerlijke handelsverhouding deed hem denken aan het schoppen van een geweten. ’De wereld slaapt. Elementen vechten en kleuren bewegen. Als we maar hard genoeg schoppen, wordt de wereld wakker’ meent hij – met een knipoog naar Louis Paul Boon – over zijn kunstwerk.

Tijdens de openingsdag was Amnesty International aanwezig met een schrijfactie. Ze riepen de europese leiders op om de vluchtelingen humaan op te vangen.Van 11 juni tot eind augustus 2016 kan men zijn installatie bekijken aan de buitenmuur van de Wereldwinkel.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...