Feest voor 25 jaar stedelijke speelpleinwerking op 2 juli

De stedelijke speelpleinwerking bestaat deze zomer 25 jaar. Om dit gepast te vieren organiseren de stedelijke jeugddienst en de animatoren van speelplein Doekeewa een evenement in het Kaandelpark op zaterdag 2 juli 2016. Een opendeurdag, tal van activiteiten voor jong en oud, een voorstelling door de animatorenploeg, een receptie, een optreden van de Deinse coverband BeYo Music en een knallende afterparty staan op het programma, dat gratis wordt aangeboden door het stadsbestuur. Wie wil, kan tegen betaling inschrijven voor een Italiaanse maaltijd. Inschrijven hiervoor kan tot 24 juni via www.deinze.be/jeugd.

25 jaar speelpleinwerkingHoe het ooit begon…
Eind 1989 werd de vzw “Vakantiewerking Groot-Deinze” opgericht. Deze vzw bestond uit de toenmalige schepen van jeugd, een medewerker van de stedelijke jeugddienst en enkele verantwoordelijken uit de gemeenteraad van Deinze en verschillende speelpleinwerkingen. De vzw wilde vooral activiteiten voor kinderen en jongeren organiseren, met een stedelijke vakantiewerking als kers op de taart. In de zomer van 1990 werd voor de allereerste keer een speelpleinwerking door de vzw georganiseerd.

Opendeurdag voor jong en oud
Zaterdag 2 juli vieren we 25 jaar stedelijke speelpleinwerking. Om 14 u. gaat het feest van start. Er zijn een heleboel activiteiten voor jong en oud. Daarnaast kan je genieten van een hapje en een drankje in de speelpleinbar. Voor wie graag herinneringen aan het speelpleinverleden ophaalt, is een bezoek aan het speelpleinmuseum in Brielpunt een must. Om 16.30 u. vindt een voorstelling door de animatorenploeg plaats, daarna is het tijd voor een lekker aperitief en een Italiaanse maaltijd met pasta en pizza. Om 20 u. is het tijd voor een optreden van de Deinse coverband BeYo Music. Met een repertoire waarin zowel Adele, als Clouseau, Gorki en Kings Of Leon aan bod komen, staat deze band garant voor een feestelijke en gezellige avond in een sfeervol verlicht Kaandelpark! Om 22 u. wordt het feest in Brielpunt verdergezet met een fantastische afterparty met DJ La Nemo.

Praktisch
De opendeurdag met voorstelling, het optreden van BeYo Music en de afterparty worden gratis aangeboden door het stadsbestuur.
Inschrijven voor de Italiaanse maaltijd met pasta en pizza à volonté kan tot 24 juni 2016 bij de stedelijke jeugddienst en kost € 12 per volwassene en € 6 per kind, aperitiefdrankje inbegrepen. Het inschrijvingsstrookje en verdere instructies zijn terug te vinden op www.deinze.be/jeugd.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...