Vlaanderen Feest in Deinze met Ontpopt, Gene Thomas en Tom De Bie & de Imkers

De Vlaamse feestdag gaat in Deinze nooit onopgemerkt voorbij. In samenwerking met de stedelijke cultuurraad biedt het stadsbestuur opnieuw een tweedaags feestprogramma aan. Op vrijdag 8 juli is er een gratis volksfeest in de Brielpoort met Ontpopt en Gene Thomas. De lokale covergroep Tom De Bie & de Imkers verzorgt het voorprogramma. Die avond bieden verschillende Deinse culturele verenigingen hapjes en drankjes aan. Op maandag 11 juli is er de officiële viering in het Museum van Deinze en de Leiestreek met een gelegenheidstoespraak door politicoloog Carl De Vos. Ook deze avond is gratis.

039 - affiche Vlaanderen Feest

Volksfeest Vlaanderen Feest op 8 juli

Naar jaarlijkse gewoonte trakteren de stedelijke cultuurraad en de stad Deinze alle Deinzenaren op een gratis volksfeest in de Brielpoort. De voorbije jaren waren Cleymans & Van Geel, Guido Belcanto, Free Souffriau, Johan Verminnen, Günther Neefs, Café Flamand en Frank Boeijen te gast.

Partyband Ontpopt bewijst dat een straf lied in eigen taal nog net iets straffer kan worden, door middel van lekker swingende covers van de sterkste Nederlandstalige hits van de voorbije decennia. Frontzanger Jurgen Dejaegher (X-Factor 2008) en zijn kornuiten grasduinen gezellig door het werk van Clouseau, De Kreuners, Marco Borsato, Gorki, Raymond van het Groenewoud, Willy Sommers, enz.

Gastzanger Gene Thomas is geen onbekende voor het grote publiek, zowel als singer-songwriter als sympathieke televisiepresentator. Sinds 2003 timmert Gene Thomas enthousiast aan de weg van zijn solocarrière. De Nederlandstalige debuutsingle ‘Voor haar’ was meteen raak. Het liedje stond wekenlang hoog in de hitparade en behaalde een gouden plaat. De opvolger ‘Wees van mij’ is de titelsong van de Vlaamse tv-serie ‘Aspe’. Het nummer wordt grijsgedraaid op de radio en is eveneens een kanjer van een hit. Met de langspelers ‘Dichterbij’, ‘Evenwicht’ en ‘Ontvlambaar’ nestelt Gene Thomas zich in de top van de Vlaamse popsterren. Hij brengt een gesmaakte mix van ballades, midtempo popsongs en stevige rocknummers. Tussendoor is Gene ook aan de slag als presentator bij Ketnet en VijfTV.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Deinzenaar Tom De Bie & de Imkers. Veelzijdig en afwisselend is het minste wat je over het repertoire van deze vier vrolijke kerels kan zeggen. Tom, Rudy, Alain en Thomas hebben één doel voor ogen: het publiek plezieren en ambiance brengen. Dansen mag, meezingen moet! Tom herkent u misschien nog van zijn doortocht in Idool 2007.

Tijdens dit evenement zullen verschillende Deinse culturele verenigingen de bezoekers allerlei lekkers aanbieden.

Ontpopt en Gene Thomas, voorprogramma: Tom De Bie & De Imkers
Vrijdag 8 juli om 20 u. – Brielpoort, L. Matthyslaan, 9800 Deinze
Gratis toegang, zonder reservatie

Programma 11 juliviering

Het feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt in Deinze officieel gevierd in het Museum van Deinze en de Leiestreek met een gelegenheidstoespraak door politicoloog Carl De Vos. De muzikale omkadering wordt verzorgd door Jolien De Gendt (sopraan) en Jonas De Geyndt (pianist).

Carl De Vos is hoogleraar aan de faculteit politieke en sociale wetenschappen van de universiteit Gent en hoofdredacteur van het maandblad Samenleving en Politiek. Hij is regelmatig te gast in (politieke) debat- en actuaprogramma’s op de Vlaamse radio en televisie.

Toespraak Carl De Vos en muzikale omkadering door Jolien De Gendt en Jonas De Geyndt
Maandag 11 juli om 20 u.- Museum van Deinze en de Leiestreek, L. Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze
Gratis toegang, zonder reservatie

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...