Opentuindag VELT succes

VELT-Leieland is zeer gelukkig met de opentuindag gisteren. Heel wat bezoekers bezochten de extra tuin van Eddy en Sigrid Donné-Depraetere achter Meirelos. Mensen kregen er uitleg van de ervaren tuingids en imker Eddy Donné over o.a. planten en bijenvolkjes.  Zijn echtgenote Sigrid liet de bezoekers proeven van zelfgemaakte kruidenthee, verrukkelijke cassisgelei, kweeperengelei en paardenbloemjam. Bij medewerkers van VELT en de natuurvereniging Omer Wattez vond je nog extra info of werd je getriggerd om mee te doen aan een kwisje.

DSC_1149_klein_VELT

Vele kinderen namen ook deel aan de tuinkwis. Kinderen konden zich ook eens imker wanen in een imkerpak terwijl volwassenen genoten van een lokaal biertje of appelsap van de bomen uit de tuin. De lokale compostmeester gaf info over composteren met de nodige materialen.

Zo konden mensen ook zien hoe o.a. een hakselaar zorgt voor een afvalarme tuin waar zonder gezonder is. Als mensen wat moe waren van het zwoele weer kon men even genieten op de zelfgemaakte wilgenbankjes. Mensen die graag ook volgende jaar eens hun gifvrije tuin openstellen kunnen zich altijd opgeven bij [email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...