Met radio Tequila en Driespoort Shopping naar het Breydel Tourfeest in Impe

Dit jaar is het precies 40 jaar geleden dat Lucien Van Impe de Tour de France won. Hij was de laatste Belg die daarin slaagde. Een andere Lucien, Lucien Buysse die geboren is in Wontergem, won die Tour in 1926. Op donderdag 14 juli ontmoet Lucien Van Impe de ‘reus’ Lucien Buysse, die op 14 juli meeloopt in de stoet in Impe.

Tour de France

Het Breydel Tourfeest vindt daarom dit jaar plaats in Impe (deelgemeente Lede) op donderdag 14 juli. Driespoort Shopping, Breydel, het Lucien Buyssecomité en radio Tequila staken de koppen bij elkaar om per bus naar het Breydel Tourfeest te gaan. En het wordt beslist een goed gevulde dag!

Om 12.30 u. wordt er verzameld in Grand Café Driespoort in Deinze voor een lichte brunch. De bus vertrekt naar Impe, waar Breydel uit Gavere het dorp helemaal inpalmt voor het jaarlijkse Breydel Tourfeest (vorig jaar in Meensel-Kiezegem, geboorteplaats van Eddy Merckx – in 2014 in Plivot bij Epernay in Frankrijk). De tourrit (bergrit Montpellier met aankomst op Mont-Ventoux) wordt bekeken op groot scherm en tussendoor is er een Breydelbroodje met 4 drankbonnen. Na de koers wordt de reuzenpan klaargemaakt voor een Breydelgerecht met frietjes en een Kwaremontbier.

Het Breydel Tourfeest wordt opgevrolijkt met heel wat optredens en animatie.

De bus is rond middernacht terug in Deinze!

Inschrijven voor het Breydel Tourfeest kan tem 10 juli via [email protected] en kost 49,00 euro per persoon, alles inbegrepen.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...