Versele-Laga 11 KM van Deinze #11kmvandeinze

Hun verhaal ‘Als we de 10 km van Gent kunnen lopen, dan organiseren we de 11 KM van Deinze.’ Eén tweet is verantwoordelijk voor ons verhaal. Die 10 km, begin 2014: dat is gelukt. En toen herinnerde burgemeester Jan Vermeulen ons aan dat ene bericht op Twitter. We -Tom, Daan en Jan – konden niet meer terug. De 11 KM van Deinze was geboren. Bijna 400 deelnemers in 2014 en 550 in 2015 – van 5 tot 75 – ontdekten op een parcours van 1, 5 of 11 KM het mooiste van Deinze. Een veelvoud zag hen aan Astene-Sas, langs de Leie-boorden, op het Poppo-plein of aan Souplex naar adem happen en snakken. De 11 KM van Deinze zette zich op twee voormiddagen vast in de sportieve kalender van Deinze. Op eigen kracht werd “een grap” van enkele vrienden “een merk” in een stad en de ruime omgeving.

11km van Deinze

De 11 KM van Deinze werd in géén tijd een Bekende Deinzenaar. Het meest unieke aan de eerste twee edities was de oversteek van de Leie-brug van Versele-Laga. Die is nooit toegankelijk voor het publiek, behalve voor de lopers van de 11 KM van Deinze op de eeste zondag van september. Uiteraard is de brug er tijdens de derde edtie opnieuw bij. Meer nog: onze organisatie en de dierenvoedingsproducent gaan nog meer samenwerken. Vanaf nu gaan we door het leven als Versele-Laga 11 KM van Deinze.

‘Vrijage’ wordt huwelijk: Versele-Laga 11 KM van Deinze
De Antwerp 10 Miles heeft de Kennedy-tunnel, de marathon van Rotterdam loopt over de Erasmus-brug. Dàt moesten we ook hebben. Een bekende plek waar je normaal niét mag lopen, die voor één keer zou worden opengesteld. En dus maakten we enkele maanden voor de eerste editie een afspraak met Versele-Laga. Het enthousiasme van het bedrijf was er meteen, en het prikkelde ons om er helemaal voor te gaan. Na twee jaar staat de samenwerking er helemaal. De lopers zijn fan van de brug, Versele-Laga loopt steevast met een groep medewerkers mee. En dus is er dit jaar beslist om de samenwerking te versterken. Versele-Laga is vanaf dit jaar onze structurele partner, onze steun en toeverlaat. We noemen elkaar vanaf nu in één adem. De derde editie van de 11 KM van Deinze is meteen de eerste editie van de Versele-Laga 11 KM van Deinze.

Versele-Laga: dààrom houden wij van de 11 KM van Deinze
Dierenvoedingsproducent Versele-Laga liep van bij de eerste editie warm voor de 11 KM van Deinze. En dus was het bedrijf meteen graag sponsor. Na twee jaar sponsorship gaan we een engagement aan en worden we partners. Als hoofdsponsor is het bedrijf fier mee de naam de mogen dragen van de Versele-Laga 11 KM van Deinze.

A bird’s eye view (De 11 km van Deinze) from Dhaeye.re on Vimeo.

Was dat een moeilijke beslissing? Helemaal niet. Versele-Laga draagt sport hoog in het vaandel. Graanmengelingen voor de duivensport waren de start van het bedrijf. Later kwam ook een waaier aan producten voor sportpaarden, waarbij het merk nu geldt als dé specialist. Het bedrijf steunt ook medewerkers die willen sporten. Er wordt er geïnvesteerd in en pak initiatieven. De 11 KM is daar voor de derde keer bij. Versele-Laga rekent dan ook dit jaar op een grote opkomst van het personeel op 4 september. Het loopevent is fier op de lokale verankering. 80 procent van de deelnemers komt uit Deinze. Dat sluit perfect aan bij het lokale karakter van Versele-Laga, dat al sinds 1932 het hoofdkantoor in Deinze heeft. De Versele Laga 11 KM van Deinze biedt de kans om de band met Deinze te versterken en om een gezicht te geven aan het bedrijf, dat velen uit de buurt nu enkel kennen van naam. Voor de handelspartners en diereneigenaars streeft Versele-Laga ernaar om het voorkeursmerk van dierenvoeding en –verzorging te zijn. Dit streefdoel geldt ook voor onze buren in Deinze en het eigen personeel.
Een leuke extra is dat het looptraject dit jaar door de fabriek gaat en een unieke kijk geeft achter de schermen. Het traject gaat opnieuw over de brug van Versele-Laga, die maar één keer per jaar toegankelijk is: exclusief voor de lopers. Het feit dat de organisatie ook werkt voor het goed doel van Thomas van der Plaetsen, Back On Track Foundation, kon de beslissing om als hoofdsponsor op te treden enkel maar bevestigen.

Versele-Laga 11 KM van Deinze: een versnelling hoger in 2016
Ons evenement is géén loopwedstrijd. Het is een loopevenement voor iedereen: geoefende sporters, maar evenzeer mensen die minder sportief zijn en de Versele-Laga 11 KM van Deinze als een eerste doel zien. De olympische gedachte indachtig: deelnemen is belangrijker dan winnen. Maar toch willen we het voor de dit jaar opnieuw wat professioneler aanpakken. De Versele-Laga 11 KM van Deinze is groot geworden via Facebook: onze lopers-community leeft enorm op het sociale medium. Mensen posten er foto’s, moedigen elkaar aan, …. Voor de derde editie komt er naast die pagina ook een eigen website. Met een muisklik zie je het parcours, krijg je alle praktische informatie en kan je je inschrijven. Die inschrijvingen worden dit jaar een pak makkelijker. De Versele-Laga 11 KM van Deinze werkt vanaf dit jaar samen met SQM, een firma gespecialiseerd in de logistiek achter zo’n loopevent. Tijdens de inschrijving wordt je meteen uitgenodigd om online te betalen. De prijzen blijven dezelfde: 5 euro voor de Kids Run, 15 euro voor de 7 of de 11 KM. Uiteraard zorgt de organisatie opnieuw voor bevoorrading én voor een origineel loopshirt. SQM zal op 4 september ook zorgen voor de perfecte elektronische tijdsregistratie. Dat gebeurde tijdens de eerste twee edities nog manueel. Dit jaar krijgen de deelnemers een chip op de schoenen. Wie de Versele-Laga 11 KM van Deinze al liep, is fan van ons parcours. Dat wordt dit jaar nog aantrekkelijker. Dankzij de structurele samenwerking met het voerderbedrijf kunnen de deelnemers nu voor het eerst door de fabriek lopen. Ook de Markt is een nieuwkomer op 4 september. En ook dit jaar is het parcours toegankelijk voor rolstoelatleten.

Helemaal nieuw: De Kids Run
Elke organisatie moet zichzelf elk jaar evalueren. Belangrijkste conclusie: de Kids Run most helemaal anders. Deze keer lopen onze jongste deelnemers niet meer over de openbare weg. Ze lopen 1 (400 meter), 2 (800 meter) of 4 (1600 meter) rondes in het Martinuspark. De ouders zien hun kinderen perfect lopen vanuit het start- en aankomstdorp aan Souplex. De kindjes hoeven niet meer achter een lint te lopen, maar kunnen meteen voluit gaan.

Nog meer entertainment aan Souplex
De Versele-Laga 11 KM van Deinze heeft de afgelopen twee jaar bewezen méér te zijn dan zomaar lopen van start naar finish. Tom De Bie en zijn Imkers zijn een vaste waarde. Vorig jaar kregen ze het gezelschap van een goochelende finalist van Belgium’s Got Talent. Dit jaar willen we ons start- en finishdorp opnieuw een extra boost geven. De Versele-Laga 11 KM van Deinze moet eindigen in een leuk moment voor familie en vrienden. Met als ingrediënten: een goed glas, lekker eten, fijne muziek, ….

Goed doel
Het is een mooie traditie geworden: Versele-Laga 11 KM van Deinze schenkt elk jaar een groot deel van de opbrengst aan een goed doel. Na een fijne kennismaking vorig jaar is er beslist om een langlopende samenwerking aan te gaan met ‘Back On Track’, het fonds van Thomas Van der Plaetsen. Omdat Thomas een Deinzenaar is, en omdat zijn verhaal ons ontzettend inspireert.
www.thomasvdp.com/back-on-track/

Samengevat Versele-Laga 11 KM van Deinze zondag 4 september 2016 vanaf 9 uur Info en inschrijvingen: www.11kmvandeinze.bewww.facebook.com/11Kmvandeinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...