7 x sfeer en muziek in het Kaandelpark tijdens de ENGIE Parkies

Zomer in Deinze, daar horen de ENGIE Parkies bij! Voor de 15e keer staan de gratis concerten garant voor fijne zomeravonden met vrienden, familie en buren. Vanaf woensdag 6 juli zijn er 7 woensdagen op rij gratis optredens in het Kaandelpark.

De Parkies Kaandelconcerten zijn door de jaren heen uitgegroeid tot de ontmoetingsplaats bij uitstek voor jong en oud die ten volle van muziek willen genieten in een aangename sfeer. De concertenreeks die door vzw Divers en de stad Deinze wordt georganiseerd is dit jaar aan de vijftiende editie toe.

036 - artiesten ENGIE ParkiesVanaf woensdag 6 juli zijn er 7 woensdagen op een rij optredens in het Kaandelpark aan de Mouterijdreef in Deinze. Silke & The Expendables, Lady Linn & Her Magnificent Seven, Paul Michiels, Raymond van het Groenewoud, Wipneus & Pim, Cleymans & Van Geel en De Corsari’s staan garant voor leuke avonden. Het geheel wordt naar jaarlijkse gewoonte professioneel aan elkaar gepraat door DJ-presentator Marc Verleyen.

“De Parkies Kaandelconcerten zijn ondertussen een vaste waarde geworden in Deinze. Door een goede mix van genres te voorzien spreekt het evenement een breed publiek aan en is er telkens een gezellige drukte in het Kaandelpark op woensdagavond. Het muzikale ’tuinfeest’ is uniek in zijn soort en bovendien volledig gratis dankzij de steun van de sponsors en het stadsbestuur” weet schepen van cultuur Rutger De Reu. Kom deze zomer dus genieten van een ijzersterk programma, een uitgebreide bierkaart, verfrissende zomercocktails, een rijk assortiment aan frisdranken en lekkere en zachtgeprijsde snacks.

6 juli 2016: Silke & The Expendables

Partyband The Expendables herbergt een aantal Belgische topmuzikanten. De frontvrouw van The Expendables is soulzangeres Silke Mastbooms, de ontdekking van The Voice van Vlaanderen editie 2012. Hier gaat ze de confrontatie aan met het ruigere rockwerk, geleverd door Steven Vergauwen en Filip Bollaert. Goed voor covers die pendelen tussen Beyoncé, Fleetwood Mac, Aretha Franklin, Queen en The Police. The Expendables geven ook ruimte aan het meer gevoelige werk van bijvoorbeeld Marvin Gaye of Eric Clapton.

http://theexpendables.be

13 juli 2016: Lady Linn & Her Magnificent Seven

Lady Linn presenteert samen met haar Magnificent Seven ‘Keep It A Secret’. Voor haar vierde album vond ze inspiratie in haar persoonlijke leven. Vanuit een elektronische studio vertrokken vele nummers uit een strakke beat. Ook haar voorliefde voor housemuziek en dance speelde mee in deze nieuwe aanpak. Toch blijft haar geluid warm, dat gaat van levendig uptempo tot intimistisch zonder daarbij haar oorspronkelijke jazzy popgeluid uit het oog te verliezen.

www.ladylinn.be

20 juli 2016: Paul Michiels

Sommige zangers worden in het verkeerde land geboren. Neem Paul Michiels, begiftigd met een

soulstem waarop Amerikanen en Britten jaloers mogen zijn. Uiteindelijk geraakte hij toch in de States toen hij eind jaren 80 furore maakte als de helft van (Jan) Leyers, Michiels & Soulsister. Bijna 30 jaar later is Paul nog niet uitgezongen. Zijn laatste project heet It’s A Gas, goed voor de tournee A Singer’s Heart Tour, naar zijn gelijknamig laatste album. Pauls serveert zijn favoriete wereldnummers in combinatie met een best of van zijn eigen oeuvre. ‘The Way To Your Heart’ staat ongetwijfeld op de setlist, of wat dacht je?

www.paulmichiels.be

27 juli 2016: Raymond van het Groenewoud

Sedert Raymond de pensioengerechtigde leeftijd bereikte, gaat hij solo door het leven en laat hij zijn Straffe Mannen thuis. Maar waarom hem nog voorstellen? Wat vindt hij bijvoorbeeld zelf van de Parkies? We laten hem even aan het woord. “Betreft het een markies of een parkiet? Voor mij maakt het niet uit, ik speel graag in een groene omgeving en heb een uiterst prettige herinnering aan afleveringen uit het verleden. De sfeer is ongedwongen, het geroezemoes verwaarloosbaar, en de sfeer groeit op organische wijze naarmate de avond vordert. Wat heeft een mens meer nodig dan af en toe wat buitenlucht en muziek van het hart?”

www.raymondvanhetgroenewoud.be

3 augustus 2016: Wipneus & Pim

Wipneus & Pim, het lijkt wel een duo dat is weggelopen uit een kinderboek. Toch zijn dit gewoon twee vrolijke deejays voor wie het altijd feest is. Aan de tijdsgeest hebben ze lak. Positieve energie opwekken via hits die voor altijd zijn, daar is het Wipneus & Pim om te doen. Daarbij blijven ze nooit stijf achter hun draaitafel staan. Integendeel, het duo lanceert danswedstrijden tussen jongens en meisjes of gooit prijzen te grabbel alsof je op een ouderwets trouwfeest of een tv-quiz bent terechtgekomen. Hoewel, ouderwets…? Hits van The Black Eyed Peas of Robin Thicke volgen bijvoorbeeld vlak na een klassieker van Guus Meeuwis. Allemaal in een maffe interactie met het publiek. Samen met Ome Willem veroverden Wipneus & Pim al Parkpop, ook Pinkpop bezweek. Als het op de Parkies geen onovertroffen feest wordt, eten wij onze hoed op.

www.facebook.com/WipneusenPim

10 augustus 2016: Cleymans & Van Geel

Jelle Cleymans en Jonas Van Geel. Acteur, tv-presentator, koning, keizer, admiraal, ze zijn het allemaal. In de eerste plaats zijn Cleymans & Van Geel vooral twee boezemvrienden die samen hun liefde voor muziek niet kunnen en willen wegsteken. Op het podium mondt dat uit in fraai coverwerk van Vlaamse en Nederlandse klassiekers. Het duo verzorgt daarbij op meer dan één manier de show. Wie vooral komt voor sfeer en ambiance is hier dus helemaal aan het juiste adres.

www.facebook.com/CleymansVanGeel

17 augustus2016: De Corsari’s

Tony Corsari was een ster op de Vlaamse tv toen kleurentelevisie nog moest uitgevonden worden. Logisch dat De Corsari’s de klok ook een halve eeuw terugzetten. Acteur/zanger Roel Vanderstukken brengt met dit zeskoppige gezelschap hits uit de jaren ‘50 en ‘60 opnieuw tot leven. De inbreng van zangeres Sarah is daarbij niet te onderschatten. Namen noemen? Denk aan opgefrist werk van Elvis Presley, The Beatles of Roy Orbison.

www.facebook.com/decorsarisbe

Je bent elke woensdagavond welkom vanaf 19.30 u. in het Kaandelpark. Dit is het moment waarop de bars en het eetkraam openen. Het optreden start om 20.15 u. en duurt tot 22.30 u. Het einde van de avond is voorzien omstreeks 23.15 u.

Info
www.engieparkies.be
www.facebook.com/ENGIEPARKIESDEINZE
www.twitter.com/ENGIEPARKIES

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...