Ooidonk wordt dit weekend Elftopia

De eerste fantasy fair in België gaat door in Ooidonk, je wordt meegenomen in een geweldig avontuur waarin de de wereld van Fantasy het epicenter is. Een utopie waar Elfen, Trollen, Druiden, Orcs, Tijdreizigers, Vikings, Gnomes en tovenaars elkaar kunnen treffen. Een festival van Fantasy en Dromen. Het kasteel van Ooidonk is een van de mooiste middeleeuwse kastelen in de Benelux gelegen nabij de prachtige steden Gent en Deinze.

Elftopia

Een evenement waar elke cosplayer welkom is, waar iedereen zichzelf mag zijn en kan ontspannen. Sprookjes, Storytellers, Vuurspuwers, Valkeniers, Fantasy auteurs, Workshops, Concerten en speciale gasten… Betreed een Dromenwereld waar alles mogelijk is en beleef je fantasie!

Meer info over programma en tickets op de website http://www.elftopia.be/

Maar wist je dat er tijdens de rest van het jaar ook elfen vast verblijven om en rond het kasteel van Ooidonk? De elfensoort Kriooltjes hebben hun vaste stek al sinds eeuwen aan het blauwe poortje in de Ooidonkdreef.
In 2005 hoorde Xavier Mares, tijdens een zomerse avondwandeling, in het blauwe torentje iemand zachtjes neuriën. Toen ontdekte hij dat het Kriooltjes waren. Hij kreeg van hen de ongelofelijke gave te communiceren met de eeuwenoude legendes uit het land van Ooidonk…

Kriooltjes zijn de geesten van de kindsoldaatjes die om en rond het kasteel van Ooidonk gestorven zijn tijdens de vreselijke veldslagen in de middeleeuwen.

De Gentenaren kwamen hier grootse veldslagen leveren tegen de Bruggelingen waarbij Heer Wenemaar gruwelijk om het leven kwam. De kindsoldaatjes moesten de ridders te paard helpen en bijstaan. Spijtig genoeg zijn hier heel wat kinderen gesneuveld tijdens deze vreselijke oorlogen.
Deze geestjes zijn elfen geworden om mensen hier op aarde te helpen en bij te staan.
Wil je alles weten over de Kriooltjes? Kijk dan op www.Kriooltjes.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...