Vierde keer halve triatlon in Deinze

Op zondag 21 augustus vindt voor de vierde maal de halve triatlon in Deinze plaats. Met een zwemparcours in en een fiets- en loopparcours langs de Leie vormt de waterloop de basis voor hoge snelheden en snelle eindtijden. De wedstrijd is een organisatie van sportevents.be in nauwe samenwerking met de stad Deinze en maakt deel uit van de Urban Tri Series, een regelmatigheidscriterium met nationale toppers.

Halve triatlon Deinze 

De organisatie kan rekenen op de deelname van ruim 300 atleten. Zowel professionals, recreanten als een 25-tal teams nemen deel. Sport op het hoogste niveau, een volledige zondag op en om de Markt van Deinze!

Een halve triatlon bestaat uit 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen. Het startschot wordt om 9.45 u. gegeven aan de jachthaven van Deinze. Daar start het zwemmen in de Leie, met aankomst ter hoogte van het Sint-Poppoplein. Dan vatten de atleten de fietsproef van 90 kilometer aan, om vervolgens af te sluiten met drie looprondes van 7 kilometer. Het loopparcours werd uitgetekend via de Leiedam, langs de Leie richting Astene en terug naar de Markt. Tijdens het fiets- en loopgedeelte is er bij iedere ronde een passage op de Markt voorzien. De eerste atleten worden omstreeks 14 u. aan de finish op de Markt verwacht. Het einde wordt voorzien omstreeks 17.30 u.

Triatlon Deinze 2014

Klassieker op de triatlonkalender
De wedstrijd is dit jaar aan de vierde editie toe in Deinze, en wordt nu al aanzien als een klassieker op de triatlonkalender. Vanaf dit jaar maakt de wedstrijd ook deel uit van de Urban Tri Series, een regelmatigheidsklassement waar de beste atleten uit België en omstreken strijden voor de titel van meest veelzijdige atleet van het jaar. De Urban Tri Series zorgt voor een extra dimensie en dynamiek, waar Deinze mee van geniet. De Urban Tri Series kan bovendien op een ruime belangstelling rekenen van het bedrijfsleven, dat triatlon steeds meer omarmt.

Verkeersmaatregelen
Ook dit jaar werd een verkeersplan voor het evenement opgesteld. De verkeersmaatregelen zijn te raadplegen via de website van de politiezone Deinze-Zulte en de website van de stad Deinze. Zowel Deinze als de politie zetten de nodige manschappen in om alles veilig en vlot te laten verlopen.

Meer info: www.sportevents.be/deinze

Meer sfeerfoto’s van vorig jaar kan je in ons Facebook album bekijken – klik hier

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...