Onze belleman Nick dit weekend op het Europees Kampioenschap voor Bellemannen in Colchester

Het Europees Kampioenschap voor Bellemannen gaat komende zaterdag 20 augustus door in Colchester, het laatste in Engeland, wegens de Brexit. Vandaar het weinig aantal Engelse kandidaten (3 of 4 maar) in een land waar Bellemannen een heel sterke traditie zijn en er zelfs fulltime jobs van bestaan. Een kampioenschap op uitnodiging.

Nick Hollevoet Belleman

Nick Hollevoet: “Ik zelf denk dat ik ben uitgenodigd niet omdat ik de beste ben, maar omdat ik de jongste ben van Europa. Ik ga dus voor t eerst in mijn leven naar Engeland. ONS Deinze én België gaan vertegenwoordigen. Samen met nog een aantal andere Bellemannen waaronder BE kampioen Jean uit Gent en mijn topfavoriet De belleman van Veurne Joris Goens. Mijn mentor en leermeester Willy VDP en zijn vrouw Anita uit Gent kan helaas niet deelnemen wegens gezondheid, maar steunde me achter de schermen en gaf me nog enkele cruciale tips mee.

Regels zijn dezelfde als BE kamp. 2 roepen van min 75 en max 100 woorden. 1e roep over DEINZE natuurlijk en 2e roep over Colchester de gaststad. Vrijdag morgen wacht towncrier Robert needham ons op in Colchester waar de activiteiten plaatsvinden. Met officiële ontvangst in stadhuis, diners, officiële bezoeken en de wedstrijd.
Wat de prijs is weet ik niet, aangezien ik niet deelneem met de gedachte iets te kunnen winnen.”

Benieuwd welke verrassing hij van stad Deinze zal meehebben voor de stad Colchester.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...