Vintage movie days in het ‘oude’ stadhuis

Voor deze Vintage Movie Days trekt Cultuurschok naar unieke locaties en bouwen ze deze voor de gelegenheid om tot cinemazaal. Hierbij linken ze de inhoud van de film aan de locatie. Vrijdag 30 september om 20u richten ze de raadzaal van het oude stadhuis op de markt in als de ideale setting voor Citizen Kane. Citizen Kane is een film uit 1941, de eerste langspeelfilm van Orson Welles, die naast het regisseren tevens de film produceerde, meeschreef aan het scenario en de titelrol speelde.

Vintage Movie Days Cultuurschok 2016Citizen Kane wordt door veel filmcritici als ‘beste film aller tijden’ beschouwd. De film vertelt het verhaal van Charles Foster Kane, een rijke machtsbeluste krantenmagnaat (gespeeld door Orson Welles). Kane sterft aan het begin van de film in zijn landhuis Xanadu. Hij uit zijn laatste woord, Rosebud (rozenknopje), en een glazen sneeuwbol met een winterlandschap glijdt uit zijn hand. Een filmjournaal vertelt hierna het leven van Kane, zoals het bekendstaat in de media. Heb je zin om het oude stadhuis op een unieke manier te verkennen met Orson Welles? Dan zijn jullie van harte welkom op de Vintage Movie Days van Cultuurschok. De inkom is gratis.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...