Een uur cultuur: Carlos Alleene en Yves Van Durme in gesprek met verschillende culturele gasten

Dit najaar start de nieuwe lezingenreeks Een uur cultuur. Carlos Alleene en Yves Van Durme praten met spraakmakende gasten van diverse culturele achtergrond. Op 9 oktober is Johny Vansevenant aan het woord over Eddy Merckx en journalistiek, op 13 november komt filosofe Tinneke Beeckman langs en op 11 december komen Deinzenaars Kristof De Muynck (auteur) en Stief Desmet (kunstenaar) te gast.

Leiespiegel

Een uur cultuur is een initiatief van de dienst cultuur en evenementen samen met Deinzenaars Carlos Alleene en Yves Van Durme.

“Een uur cultuur zorgt voor een nieuwe reeks culturele aperitiefgesprekken op zondagmorgen, en past perfect in onze visie om het cultuuraanbod in Deinze uit te bouwen. Op een ongedwongen manier genieten we van dieptegesprekken over diverse thema’s, gemodereerd door twee klasbakken uit eigen stad”, aldus Schepen van Cultuur Rutger De Reu.

Carlos Alleene is journalist, literair criticus en auteur. Hij publiceerde o.a. verschillende boeken over kunstschilder Roger Raveel. In 2014 schreef hij samen met Veerle Van Doorne het boek ‘150 jaar kasteelheren van Ooidonk.’

Yves Van Durme is leerkracht literaire creatie in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Van 1989 tot 2003 werkte hij als verslaggever theater, literatuur en presentator voor VRT Radio 3 (later KLARA) en van 1995 tot 2000 als verslaggever tentoonstellingen voor VRT Radio 2. Hij werkt ook al vele jaren presentator bij Radio Tequila.

VRT-journalist Vansevenant over Merckx en…
Op 9 oktober praat Yves Van Durme met Johny Vansevenant. Johny is dé stem van VRT-radio die het politieke nieuws op de voet volgt. Naast zijn druk bestaan als verslaggever van de Wetstraat, vindt hij ook nog de tijd om boeken te schrijven over een van de grootste wielrenners aller tijden, Eddy Merckx. Zo schreef hij met Patrick Cornillie De mannen achter Merckx, over de ploegmaats van de Kannibaal. In 2012 verscheen het vuistdikke boek Mannen tegen Merckx, waarin dertig Belgische en Nederlandse toprenners getuigen over hoe ze wedijverden met Merckx. Vorig jaar werd de zeventigste verjaardag van Merckx passend gevierd met de uitgave van een monumentale biografie bij uitgeverij Kannibaal die een patent heeft op opvallend omvangrijke werken, die zowel kijk- als leesboek zijn.

Johny Vansevenant praat over zijn passie voor Merckx met Yves Van Durme op zondag 9 oktober om 11 u. En… misschien hebben zij het ook nog over politieke verslaggeving.

Praktisch – Een uur cultuur
Wanneer? Zondag 9 oktober om 11 u.: Johny Vansevenant
Zondag 13 november om 11 u.: Tinneke Beeckman
Zondag 11 december om 11 u.: Stief Desmet en Kristof De Muynck
Waar? Dienstencentrum Leiespiegel, Brielstraat 2, 9800 Deinze
Toegang? Gratis, graag vooraf reserveren

Info en reservatie
Dienst cultuur en evenementen
09 381 95 00, [email protected], www.deinze.be/cultuur

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...