De bibliotheek verwent haar lezers op 8 oktober

De bibliotheek wil haar ontleners verwennen en danken voor hun enthousiasme. Tijdens de verwendag op zaterdag 8 oktober van 10 tot 13 u. krijgen alle bezoekers een gadget en een drankje. Voor kleuters is er een voorleesuurtje. Je kan ook een kijkje nemen achter de schermen van de bib en tegen batjesprijzen boeken kopen op de tweedehands boekenverkoop.

Bibliotheek Deinze

“Met bijna 300.000 ontleningen per jaar is onze bibliotheek de grootste van onze regio. We willen al onze ontleners bedanken voor dit grote vertrouwen. Ook mensen die niet vertrouwd zijn met onze werking zijn van harte welkom om onze bibliotheek en de vele activiteiten te leren kennen. Onze bibliotheek is een open huis waar je niet alleen informatie en boeken kan vinden, maar ook mensen kunt ontmoeten en waar iedere leeftijd zijn gading kan vinden met diverse leuke acties,” aldus schepen Rutger De Reu.

Achter de schermen van de bib
Iedereen die op 8 oktober in de bibliotheek komt, ontvangt een leuk gadget. Daarnaast krijg je koffie met koekjes of een heerlijke aperitief, terwijl je snuistert in boeken of kranten, of de bib leert kennen.

Ben je benieuwd naar de werking van de bib, dan je deelnemen aan de rondleidingen ‘Achter de schermen van de bib’. Je neemt een kijkje in het magazijn en de burelen, en leert hoe je met MijnBibliotheek moet werken. Ieder halfuur start er een rondleiding.

Voorleesuurtje
Ook de allerkleinsten worden verwend. Zij kunnen van 10.30 tot 11.15 u. genieten van een voorleesuurtje in de leeshoek. Oud-kleuterleidster Trui Vandeveire leest verhaaltjes voor aan kleuters van 4 tot 6 jaar.

Boekenverkoop
In de kelder van de bib kan je voor een prikje boeken kopen. De bibliotheek verwijdert regelmatig beschadigde, vervuilde en verouderde boeken. Op die manier kan de bibliotheek een aantrekkelijke en actuele collectie blijven aanbieden. Computerboeken, Duitse romans, strips voor volwassenen, prentenboeken… er zijn opnieuw meer dan 4000 boeken te koop aan batjesprijzen. De boekenverkoop vindt plaats in de kelder van de bibliotheek, op zaterdag 8 oktober van 10 tot 16 u., op zondag 9 oktober van 10 tot 12 u.

Aan de infostandjes vind je informatie over de activiteiten die de bib organiseert: de lezingen van dit najaar, de Kinder- en jeugdjury, …. Je kan er ook een demo van Coderdojo zien. Coderdojo zijn gratis workshops voor kinderen en jongeren (7-17 jaar) die gefascineerd zijn door ICT. Onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers krijgen ze verschillende vormen van programmeren (bv.scratch) aangeleerd.

Praktisch – Verwendag in de bib
Wanneer? Zaterdag 8 oktober, van 10 tot 13 u.
Waar? Bibliotheek, Gentpoortstraat 1, Deinze
Toegang? Gratis

Info
Bibliotheek Deinze, Gentpoortstraat 1 – 9800 Deinze
09 381 95 60 – [email protected] – www.bibliotheekdeinze.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...