13e editie Truck-fun

Op zaterdag 1 oktober 2016 is er terug een Truckfun naast de Brielpoort in Deinze. Dit jaar zijn we aan de 13e editie toe. Mensen met een beperking, kinderen en om het even wie zin heeft kunnen terug zoals al geweest een gratis ritje maken met een truck. Je bent welkom vanaf 13u30… daar bovenop word je getrakteerd op twee live optredens en is er een tekenwedstrijd voor de kinderen en tombola mooie prijzen.

Truckfun 2016

We verwelkomen terug een artiest van Deinse bodem die reeds 25 jaar op het podium staat: ‘Yves Bianco’. Hij is een Nederlandse- en Duitstalige Schlagerzanger, die woont in Leerne. Begon zijn zangcarrière in 1989 in het soundmixcircuit met een nummer van Luc Steeno “ik mis je elke dag”. Hij brengt een breed repertoire van Nederlandse- en Duitstalige Schlagermuziek tot Engelstalige nummers. De boekingen lopen als een trein, toch konden we hem dit jaar terug boeken om te komen optreden.

Als tweede artiest verwelkomen we ‘Dirk Dekkers’. Dirk Dekkers werd geboren op 4 augustus 1982 in Brasschaat en groeide op in Kalmthout. (prov. Antwerpen) Op 8 jarige leeftijd kreeg hij de zangmicroben te pakken en zong hij thuis voor vrienden en familiepas op zijn 17é nam hij contact op met Dennie Damaro die op 6 november 1999 een vrij podium organiseerde na het vrij podium mocht Dirk meedoen aan voorprogramma’s van vlaamse artiesten zoals o.a: Christoff – Willy Sommers – Frans Bauer – Paul Severs – Dennie Damaro – Steve Tielens e.v.a Dirk zijn eerste single “ het was een zomeravond” die verscheen in 2000 werd veel gedraaid op diverse radio’s daarna kwamen er nog albums uit : Donderslag bij heldere hemel en Cupido waarvan teksten geschreven werden door Dennie Damaro. Met tussendoor onze huis DJ koen Sierens die voor de nodige ambiance zal zorgen met muziek uit de jaren negentig.

‘Voor de kinderen’ is er ook dit jaar terug een tekenwedstrijd, de tekening is te vinden op de achterzijde van de flyers die in de Deinse scholen worden verdeeld. Of te downloaden is via onze website van truck-fun als pdf bestand, op de pagina 13de editie truck-fun.

Dit jaar kunnen we terug op het mobilepodium rekenen. Op het Truckfun terras kan je de optredens beluisteren en bekijken met een lekkere pannenkoek of hotdog . De drankbar en andere stands zoals kinderanimatie worden bemand door vele vrijwilligers. Zo helpen mensen mee van degezinsbond, het verkeersveilig-heidscomité, het Staph (Stedelijke adviesraad voor personen meteen handicap); het theatergebeuren, de fietsersbond,civiele bescherming, het Rode Kruis en velemensen die Truckfun al jaren genegen zijn.

Belangrijk is dat mensen dit jaar al vanaf 13u30 kunnen inschrijven voor een ritje met een truck . Deeerste rit is om 14u00. Ieder uur kan je opnieuw meerijden met een vrachtwagen, dus de rondritten zijn voorzien om 14u00, 15u00, 16u00 en 17u00. Een rit duurt ongeveer een 30-tal minuten.

“Wil jij ook voor één dag eens de grootste zijn in het verkeer?” was de slogan waarmee we in 2003 begonnen. En dit geldt nog steeds…Op Truckfun kan je eens zien hoe het verkeer verloopt vanuit een wegreus. In 2002 was er al een voorproef met een groot gebeuren in het VTI waarbij vrachtwagenchauffeurs een veiligheidscharter ondertekenden. Daarna wilden we de mensen vooral een leuke dag bezorgen met de mogelijkheid om eens in een vrachtwagen te zitten. En zo verloopt het al 13 jaar!

De opbrengst van Truck – Fun gaat ieder jaar naar een sociaal doelen, hoofdzakelijk omgeving van Deinze. We schonken o.a. al gelden aan STAPH, Viblo-Leieland en de JoJo. Vorige jaar met de 12de editie konden we € 1.800 verdelen aan sociale doelen. Truckfun is niet mogelijk door onze partner, zijnde: Stad Deinze, Technische dienst Stad Deinze en de Staph (Stedelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap) en vele vrijwilligers…..

Meer info vind je op de website: www.truckfun.be

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...