Vernieuwde Leietuin DVC Heilig Hart

Op 22 september 2016 ging de vernieuwde Leietuin van het DVC Heilig Hart officieel open met een feestelijke receptie voor sponsors en genodigden.

15 jaar geleden werd het idee gelanceerd om een belevingstuin te creëren voor de zorgvragers. Veel ideeën werden geopperd maar uiteindelijk belandde heel het project in de koelkast. 3 jaar geleden ging er opnieuw een werkgroep van start. Doel? Een nieuwe groenomgeving voor de zorgvragers van het DVC. LAND-landschapsarchitecten werd onder de arm genomen en samen ging men op zoek naar een geschikt ontwerp. Begin juli ging de Leietuin open voor het personeel en de zorgvragers. Op 22 september was er dan de officiële opening.

heilig-hart-leietuin-img_1880

De nieuwe tuin is een toegankelijke tuin geworden waarbij veiligheid voorop staat. Het is ook een onderhoudsvriendelijke en ecologische tuin waarbij de grenzen tussen landschap en tuin vervagen. De tuin grenst aan de Leie en de weiden in Bachte-Maria-Leerne. Een fantastisch uitzicht geeft meteen een rustzalig gevoel.

Bovenal is het ook een belevingstuin waarbij we steeds meerdere zintuigen van de zorgvragers willen prikkelen. Verschillende tuinkamers zorgen voor andere prikkels. Zo is er een waterkamer met een klaterend fonteintje. Er is een motorisch pad, een wandelpad dat mobiele zorgvragers in contact brengt met natuurlijke materialen, die hen prikkelen om te bewegen en de omgeving te gaan exploreren. In de 2 tipi’s worden verhalen verteld. Op de ruime terrassen is er volop mogelijkheid om te barbecuen en de grote grasvelden bieden alle kans om volledig tot rust te komen.

De Leietuin is een heerlijke, rustige plek waar zorgvragers volop van de natuur kunnen genieten. Wij bedanken van harte alle sponsors die hebben bijgedragen aan het realiseren van dit tuinproject.

Wenst u meer informatie over de werking van het DVC? Of heeft u een sponsoridee? Neem zeker eens een kijkje op www.dvcheilighart.be of bel 09/387 77 11. We heten u van harte welkom!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...