Derde kunstwerk op gevel Wereldwinkel Deinze

Oxfam Wereldwinkel Deinze daagde haar buur de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten uit. Het beeldhouwatelier ,enthousiast gecoacht door Paul Dereymaeker, kreeg een jaar de gevel van de Wereldwinkel in bruikleen als tentoonstellingsruimte. Deze unieke samenwerking bezorgde ons al twee heel gewaardeerde kunstprojecten.

Wereldwinkel

Nu werd het derde werk van zijn mysteries ontdaan. Deze keer neemt Philip Lievens de handschoen op om de fair trade gedachte in een kunstwerk te gieten. Hij maakte 5 wandgezichten genaamd ‘Weder goedmaking van een kolonisator’. Het resultaat is zichtbaar maar het mysterie blijft.

Schepen Bruno Dhaenens , verantwoordelijk voor de academies, gaf een openingswoordje.  William Ploegaert, directeur van de academie loofde de kunstenaar met een ommetje naar Italië. Voorzitter van de Wereldwinkel, Geert ’t Kindt maakte van de opening gebruik om afscheidnemende medewerkster Viviane Filliers in de bloemen te zetten voor vele jaren trouwe dienst. Philip Lievens stal e show door in zijn toespraak een warme oproep te doen voor de fair trade producten.

Het werk is te bezichtigen aan de  Wereldwinkel, Ghesquiérestraat 29 Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...