Mudel blijft plakken

Het Museum van Deinze en de Leiestreek draagt een nieuw kleedje. Na de make-over van de collectie en de nieuwe naam, lanceerde het mudel zijn nieuwe logo op een originele manier. Overal in Deinze zijn er magneten met het letterwoord mudel terug te vinden. De komende twee weken verschijnen de magneten op verschillende locaties in de stad. Wie een van de 20 zilveren of het ene gouden exemplaar terugvindt en inlevert in het mudel, krijgt een exclusieve prijs.

mudel logo

Op woensdagmorgen 5 oktober werd stad Deinze overspoeld door magneten met het cryptische woord ‘mudel’. De magneten hangen in het centrum en de deelgemeenten verstopt op zowat alles wat ijzer bevat. Schuldige? Het mudel (voorheen Museum van Deinze en de Leiestreek) verspreidde de gadgets om hun nieuwe logo te lanceren. Wie dat wil, mag de magneet mee naar huis nemen.

Hedendaags logo van Deinse bodem

Het nieuwe logo werd ontworpen door Deinzenaar Louis Bruyneel, die eerder dit jaar de nieuwe huisstijl van de stad en het OCMW van Deinze vormgaf. “In het letterwoord zit een golf die verwijst naar de Leie, sinds de 19e eeuw een inspiratiebron voor de vele kunstenaars van wie het museum schilderijen huisvest. De golfbeweging bevat een speels element dat duidelijk maakt dat kunst en cultuur er voor iedereen is”, zegt schepen van cultuur Rutger De Reu.

“Het nieuwe, hedendaagse logo komt precies op het juiste moment. In 2017 viert het mudel namelijk zijn 75e verjaardag. Naar aanleiding daarvan opent er op 10 februari 2017 een tentoonstelling. Eerder dit jaar werd de opstelling van de volledige erfgoedafdeling onder handen genomen en verhuisd van het gelijkvloers naar de eerste verdieping. Dit alles kadert in een vernieuwingscampagne die de drempel tot het mudel wil verlagen. Met het nieuwe letterwoord wordt resoluut gekozen voor een nieuwe stijl: eenvoudig, duidelijk, uniek, herkenbaar en artistiek. Mudel blijft letterlijk en figuurlijk plakken”, aldus De Reu.

Wie zoekt, die wint

De eerste magneten werden op woensdag 5 oktober verspreid, maar de gadgets zullen de komende 2 weken nog meermaals in het straatbeeld van Deinze opduiken. Niet onbelangrijk: tussen de 2000 exemplaren zitten 20 zilveren en 1 exclusief gouden exemplaar verstopt. Wie één van de zilveren magneten vindt mag zich de gelukkige winnaar noemen van een kunstig geschenkenpakket. De vinder van de gouden magneet krijgt een jaar gratis toegang tot het museum en een exclusieve prijs. Alle prijzen kunnen in het mudel afgehaald worden vanaf 20 oktober.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...