Fruitboomactie 2016 – Plant een fruitboom en pluk later lekker vers fruit

Dit najaar loopt de 19e boomplantactie in de gemeenten Deinze en Zulte. Milieufront Omer Wattez Leievallei samen met de gemeentebesturen van Deinze en Zulte staan in voor de organisatie. Hierbij staan fruitbomen en bessenstruiken centraal. Ook zaden voor een bloemenweide zitten in het aanbod.

19e-boomplantactie-in-deinze-en-zulte-dscn9778

De einddatum van de bestellingen nadert. Tegen 31/10/16 dienen immers alle bestellingen afgegeven of gemaild te worden.

Wat is er lekkerder dan een appel uit de eigen tuin, versgeplukte frambozen of een net afgevallen walnoot?  Door één of meerdere fruitbomen of bessenstruiken aan te planten in de tuin, kan je een stukje natuur tot leven brengen.

Dit jaar wordt ook de bloemenweide gepromoot.  Een bloemenweide brengt meer kleur in de tuin, en  vlinders en bijen zullen hiermee heel blij zijn. Een hoekje minder gazon, in ruil voor een kleurenpracht van bloemen, vlinders en bijen.

Iedereen kan de infobrochure en de bestelbon vinden op www.milieufrontomerwattez.be of op de website van de gemeente Zulte en de stad Deinze. Tot 31/10/2016 kunnen de bestellingen worden binnengebracht op het gemeentehuis of worden gemaild naar [email protected] of [email protected] . Het plantgoed zelf kan worden afgehaald op zaterdag 26/11/2016. Grote bestellingen worden in  Zulte en Deinze aan huis geleverd.

Meer info: [email protected] of tel. 093800103.

Eerst bestellen, enkele weken later planten, en enige tijd later: smullen maar!!

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...