Halloween in Deinze “HOTEL HALLOW”

Op 31 oktober 2016 pakt Bongd vzw voor het eerst uit met een uniek Halloweenevent ‘Hotel Hallow’. Met Hotel Hallow wil Bongd vzw een hippe belevenisavond creeëren, waarbij de bezoekers worden ondergedompeld in de horrorwereld van een duister hotel. In het bijzijn en met de hulp van het publiek wordt het mysterie, dat heerst in het hotel van de familie De Voogdt, opgelost.

Hotel Hallow

Om af te stappen van alle stereotype Halloween evenementen, wou de organisatie een volledig nieuw concept uitwerken en Halloween in een ander jasje steken. Ons doel is om een avond te creëren waarin bezoekers actief worden meegenomen in het verhaal gecombineerd met kleine hapjes, dit in samenwerking met Rock & Food, en aangepaste drankjes. Later op de avond kan iedereen genieten van muziek die verzorgd zal worden door DJ Vièngi. Alle opbrengst zal gedoneerd worden aan de Cystinose Group Belgium, een goed doel dat ons nauw aan het hart ligt.

Cystinose Group Belgium
De ziekte cystinose komt voor bij slechts een 25-tal patiënten in België, en is dus nauwelijks gekend bij het grote publiek. Bij Cystinose is het transportsysteem dat kristallen uit cellen moet verwijderen, defect. Daardoor stapelen kristallen zich op in de cellen en gaan organen steeds minder werken. Uiteindelijk worden alle organen aangetast, maar niet aan hetzelfde tempo. Vooral de nieren krijgen het het hardst te verduren, waardoor patienten vocht en mineralen verliezen. Ook de ogen zijn van jongs af aan aangetast. Patiënten met cystinose, moeten zeer veel medicatie nemen, enerzijds om het transportsysteem te herstellen, anderzijds om de nierfunctie te compenseren. Alle patiënten met cystinose hebben vroeg of laat een niertransplantatie nodig. De opbrengsten van Hotel Hallow zullen rechtstreeks naar de patiëntenvereniging “Cystinose Belgium” gaan. Deze vereniging werkt onder de koepel van BOKS vzw (Belgische Organisatie voor kinderen en volwassenen met een Stofwisselingsziekte). Het doel van de vereniging is om patiënten en ouders van patiënten samen te brengen, informatie uit te wisselen en onderzoek te ondersteunen. Voor vele ouders en patiënten zijn deze bijeenkomsten zeer belangrijk, omdat dit hun enige kans is om hun situatie met lotgenoten te kunnen bespreken.

Hotel Hallow zal plaatsvinden op 31 oktober 2016 in het industrieterrein De Tonne in Deinze, in een Hangar van Chickenmasters. De deuren gaan open vanaf 19.30u, de belevenisavond om 20.00u tot 22.00u, na de ontknoping volgt er een party waarbij we alle zorgen vergeten!

Tickets zijn enkel verkrijgbaar in voorverkoop en hebben een kostprijs van €20, dit inclusief fingerfood en drinks tijdens de acts. De opbrengst gaat integraal naar de Cystinose Group Belgium.

Indien u nog vragen hebt of u wil dit evenement sponsoren, dan neemt u gerust contact op met de organisatoren. Tess Minnens (0497383431 – [email protected]) Hannelore Bytebier (0474/277174 – [email protected])

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...