Mudel en De Zwarte Vos pakken uit met chocoladesculptuur Herman Van Nazareth

De tentoonstelling “Hommage 80. Homme. Herman Van Nazareth” werd op zondag 23 oktober geopend in het Museum van Deinze en de Leiestreek (mudel). Meesterchocolatier Bart Van Cauwenberghe van De Zwarte Vos / Legendary uit Astene creëerde  een replica van het beeldhouwwerk Exuberance in chocolade. De chocoladesculptuur kan in een stijlvolle box aangekocht worden bij De Zwarte Vos voor € 50.

mudel-en-de-zwarte-vos-pakken-uit-met-chocoladesculptuur-herman-van-nazareth-img_0555b

Het beeldhouwwerk “Uitbundigheid / Exuberance” van kunstenaar Herman Van Nazareth werd geconcipieerd in 1965 en geldt als één van zijn belangrijkste werken. Het kan als symbool van hoop beschouwd worden. De eerste versie van deze sculptuur was 15 cm hoog. Een groter bronzen exemplaar prijkt sedert 1977 in de tuin van het mudel. Tijdens het WK voetbal 2010 in Zuid-Afrika werd een monumentale versie van “Uitbundigheid” van zes meter hoog onthuld in Kaapstad.

Meesterchocolatier Bart Van Cauwenberghe van De Zwarte Vos / Legendary uit Astene maakte een chocoladesculptuur van “Exuberance”. Van Cauwenberghe is sinds 2005 ambassadeur van de Belgische chocolade en won in 2015 samen met zijn team de prijs van beste Belgische praline. Zijn zaak werd bovendien als één van de beste chocolatiers uitgeroepen door de gastronomische recensenten van Gault&Millau.

Het beeld is dus niet alleen een kunstwerk om naar te kijken, maar wie zich waagt ervan te proeven, mag rekenen op een zeer verfijnde smaak en een goed gebalanceerd aroma. De chocoladesculptuur Exuberance is te koop in een stijlvolle box voor € 50 bij De Zwarte Vos (Dorpstraat 76, 9800 Astene).

Het mudel maakte hun nieuwe naam en logo bekend door overal in Deinze magneten te verspreiden met het nieuwe logo. Tussen de gewone magneten zaten 20 zilveren magneten en 1 gouden exemplaar. Wie deze versies binnenbrengt bij het mudel krijgt een kunstig geschenkenpakket (zilveren versie) of een jaar gratis toegang tot het museum (gouden versie). De gelukkige vinder van de gouden magneet krijgt bovendien een chocolade-exemplaar van Exuberance als prijs.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...