RSC The Handles scoren in Praag

Zaterdag 19 november stond in La Fabrika in Praag de tweede Europese Showcontest op het programma. Een klein cultureel centrum in Praag waar de toneelstukken en optredens plaats maakten voor spetterende ropeskippingshows.

3 van de 5 Belgische teams waren van RSC The Handles na een zeer succesvol Belgisch kampioenschap. En ook in Praag deden ze het fantastisch. Ze kwamen moe maar tevreden terug met 4 van de 6 medailles.

alle-deelnemers-van-rsc-the-handles-deinze-vzw

De wedstrijd wordt door 2 verschillende jurypanels beoordeeld, de technische jury en de lekenjury. Voor de technische jury scoorde het Burn it up team met Tim Vandewalle, Jef Vandecasteele, Lowie Bouvijn, Rani Coppejans en Joyce Devolder brons na een spectaculaire show met jammer genoeg twee fouten die de jury niet kon negeren. De zilveren medaille was meer dan verdiend voor demo Army met Rogier De Boever, Jodi Devolder, Velika De Jaeger, Majo Malfait en Chloë Demeulenaere na een foutloze demo. Het Zweedse team haalde het hier nipt.

Voor de lekenjury vonden we de vloeiende en creatieve show terug van het derde team van The Handles op de bronzen plaats. Demo Sax met Liese Bouvijn, Floor Degraeve, Camille Verzele, Fien Cocquyt en Hanne Wesemael wisten met hun choreografie heel verdiend de jury te bekoren. En waar de Zweedse jongedames het nog haalden van demo Army vond de lekenjury hen beter passen op de eerste plaats. Een tweede medaille voor hen en de mooiste van al, goud.

Drie teams die mogen deelnemen was al fantastisch en als alle drie de teams nog in de prijzen vallen kan kan je alleen maar van een perfect weekend spreken. Een mooie beloning voor het geleverde werk en een boost voor de komende kampioenschappen. En na de gouden medaille van The Handles twee jaar geleden op de eerste show contest in Oostenrijk was er die avond dus geen wissel van de wacht in Praag. Alle demo’s kan je bewonderen op de facebookpagina van RSC The Handles. Facebook/thehandlesdeinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...