Derde editie Winterpret aan de Leie en sfeervolle kerstmarkt in Deinze

Het Sint-Poppoplein wordt voor de derde keer omgetoverd tot een heus winterdorp, deze keer vanaf vrijdag 16 december 2016. Drie weken lang, tot en met zondag 8 januari 2017, zal er een gezellige drukte zijn aan de drank- en eetkraampjes, kunnen kinderen zich naar hartenlust uitleven op de winterkermis en kunnen jong en oud hun beste schaatskunsten demonstreren op de overdekte ijspiste. De traditionele kerstmarkt met animatie voor jong en oud is terug van de partij op zaterdag 17 en zondag 18 december 2016. Op deze dagen vindt er ook een alternatieve kerstmarkt plaats in de Volkskring, waar je verschillende organisaties met een sociaal doel kan steunen.

Winterpret aan de Leie

Vanaf 16 december 2016 tot 8 januari 2017 kunnen schaatsfanaten in Deinze terecht. Er zal gedurende drie weken een ijspiste geplaatst worden op het Sint-Poppoplein. De ijspiste van 300 m² is overdekt om energie te sparen, maar open aan alle zijkanten, zodat het openluchtgevoel primeert. Het maakt niet uit of je een beginnende of ervaren schaatser bent, valide of andersvalide, jong of oud. De ijspiste staat open voor iedereen. Ook rolstoelgebruikers kunnen dus het ijs op, vergezeld van hun begeleider. Op zondagmorgen is er kleuterglibberen, de allerkleinsten tot en met 6 jaar kunnen dan gratis hun eerste pasjes wagen op het ijs.

Op dinsdagavond gaat telkens een ijshockeytoernooi door. Groepen en verenigingen gaan de strijd aan op 20 en 27 december om een plaats in de grote op 3 januari te bemachtigen. Inschrijven kan via de website www.winterpretaandeleie.be.

De ijspiste wordt het centrale punt van een gezellig winterdorp waar heel wat te beleven valt. De sfeervolle winterkermis zal de kinderharten ongetwijfeld sneller doen slaan. Verwacht je aan gezellige verlichting en een vleugje muziek die jou in de juiste kerststemming zullen brengen. In het winterdorp word je bovendien regelmatig getrakteerd op een muzikale avond met optredens en deejay.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...