Stadsbestuur biedt educatief toneelstuk “Rakelings” aan aan alle Deinse basisscholen

Het stadbestuur biedt het educatief toneelstuk “Rakelings” voor het vijfde en zesde leerjaar gratis aan aan alle basisscholen van Deinze op dinsdag 13 december 2016. 420 leerlingen uit 11 scholen zullen het stuk zien in zaal Palace op de Markt. Het initiatief past in het fietsbeleid van de stad en de voortdurende aandacht voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie.

vlaamsfruit.be Rakelings

www.vlaamsfruit.be Rakelings

Kunstencentrum Vlaams Fruit brengt met het educatieve toneelstuk “Rakelings” een speelse voorstelling met flitsende, grappige dialogen die jongeren leren wat de voor- en nadelen van bepaalde vervoersmiddelen zijn, wat een dode hoek is, waarom je een helm moet dragen op de fiets, … educatie en humor gaan hand in hand in deze voorstelling voor het vijfde en zesde leerjaar.

Het stadsbestuur van Deinze biedt het toneelstuk gratis aan aan alle basisscholen van Deinze op dinsdag 13 december 2016 (eerste voorstelling: 11 u., tweede voorstelling 13.30 u.). 420 leerlingen uit 11 scholen zullen het stuk zien in zaal Palace op de Markt. Het initiatief past in het fietsbeleid van stad Deinze en de voortdurende aandacht voor verkeersveiligheid en verkeerseducatie. Andere initiatieven op dit vlak zijn o.a. de Strapdag, de Octopusscholen en het verdelen van gratis fluohesjes.

Het toneelstuk vertelt het verhaal van Pim en Jeroen die elk een eigen visie hebben over verkeer en de manier waarop je naar school kan gaan. “Het stuk maakt het dragen van een helm en fluohesje bespreekbaar in de klas”, stelt schepen Trees Van Hove. “Nog al te vaak merken we dat kinderen en jongeren de gevaren op de weg onderschatten. Als stadsbestuur willen we niet alleen werk maken van veiligere fietspaden, we willen fietsers ook sensibiliseren om fluohesjes en helmen daadwerkelijk te dragen. Vandaar dat we dit toneelstuk graag gratis aanbieden aan onze scholen”.

Info
Dienst onderwijs, JC Brieljant, Mouterijdreef 20, 9800 Deinze
www.jeugdenschool.be/rakelings
http://www.vlaamsfruit.be/educatief.php

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...