‘Sprekende schrijvers’: stadsdichter Luc C. Martens in de bib op 21 december

De Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans en de bibliotheek van Deinze nodigen geregeld auteurs uit om te komen spreken over eigen werk. Op woensdag 21 december is Deinse stadsdichter Luc C. Martens om 19.30 u. de ‘sprekende schrijver’ van dienst in de bibliotheek van Deinze. De deelnemers aan de lezing geven een vrijwillige bijdrage, die de SAMWD in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel aan de Cliniclowns zal schenken.

‘Antigif’ voor een drukke loopbaan, dat is gedichten schrijven voor de stadsdichter van Deinze, Luc C. Martens. In zijn studententijd schreef hij al indrukken, maar liet zich verleiden door de lokroep van een uitdagende en ongemeen boeiende loopbaan als wetenschapper. Tot hij in 2004 opnieuw de lokroep van de muzen hoorde. Hij begon gedichten te schrijven en liet zich coachen door Roel Richelieu van Londersele, de eerste stadsdichter van Gent. Inmiddels heeft hij al twee bundels uitgebracht, nl. Hoop op stille muren en Tussen Arend & Schildpad.

Ontmoet Luc C. Martens in gesprek met schrijfdocent Yves Van Durme voor een wandeling in het laboratorium van de dichter. Ontdek hoe waarnemingen, gedachten en gevoelens kunnen uitgroeien tot een gedicht. Iedereen welkom op woensdag 21 december om 19.30 u in de bibliotheek van Deinze, ingang Gentpoortstraat 1. Inschrijven kan via [email protected] of telefonisch op 09 381 95 60. De deelnemers aan de lezing geven een vrijwillige bijdrage, die de SAMWD in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel aan de Cliniclowns zal schenken.
De lezing wordt georganiseerd door de SAMWD Deinze, met de steun van het Vlaams Fonds der Letteren en het stadsbestuur van Deinze.

Info: Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans

[email protected] – www.muziekacademiedeinze.be
www.facebook.com/samwd.deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...