Burgemeester Jan Vermeulen genomineerd voor verkiezing mobiliteitspersoonlijkheid 2016

Het Netwerk duurzame mobiliteit nomineerde burgemeester Jan Vermeulen op hun shortlist voor ‘mobiliteitspersoonlijkheid 2016’. Stemmen kan tot 8 januari via http://bit.ly/2geIeJc. De winnaar wordt bekend gemaakt op de nieuwjaarsreceptie van Netwerk duurzame mobiliteit op 26 januari 2017.

Jan Vermeulen

Het Netwerk duurzame mobiliteit zoekt een opvolger voor Kobe Boussauw, de mobiliteitspersoonlijkheid van 2015. De verkiezing gebeurt dit jaar in twee rondes. Tijdens de eerste ronde werd een shortlist van 6 kandidaten bepaald. Deins burgemeester en voorzitter van Fietsberaad Vlaanderen Jan Vermeulen werd genomineerd door zijn vele inspanningen om de mobiliteit anders aan te pakken in de stad.

“ ’Andere’ mobiliteit is niet enkel een grootstedelijk verhaal, ook kleinere steden en gemeenten kunnen hier werk van maken. Onze stad is daar een mooi voorbeeld van.” klinkt het bij burgemeester Jan Vermeulen. “Dit is een mooie erkenning omdat ik op twee fronten actief ben, als voorzitter van Fietsberaad en als fietsburgemeester. Ik wil graag Wout Baert van Fietsberaad en onze schepen van Mobiliteit Bart Van Thuyne mee in deze nominatie betrekken.”

De andere genomineerden zijn Filip Watteeuw (schepen van mobiliteit van Gent), Dirk Lauwers (professor UGent, UA, KUL), Willy Miermans (professor UHasselt), Kris Peeters (‘de andere’, schrijver, dwarsligger en mobiliteitsfilosoof) en Peter Vermeulen (bezieler van Ringland, studiebureau Stramien).

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...