Groen Licht stelt voor: The Land Of The Enlightened in aanwezigheid van de regisseur

Uitnodiging filmvoorstelling: The Land Of The Enlightened (België /2016/regie:Pieter-Jan De Pue) op Vrijdag 3 maart 2017 in Buurtcentrum  De Rekkelinge, D.Delcroixstraat Deinze. Deuren 19u / Start 20u – Inkom: €5 – Organisatie: Groen Licht!

Na enkele geslaagde OpinieCafé’s (met Stefaan Blancke over GGO’s, Marc Belderbos over ruimtelijke ordening en Koen Schoors over deeleconomie) waagt Groen Licht! zich voor het eerst aan een filmvertoning.

The Land Of The Enlightened, winnaar van de ‘Cinematography Award’ op het gerenommeerde Sundance Film Festival (VS), genomineerd voor de ‘European Film Academy Documentary Award’, geselecteerd voor het prestigieuze Rotterdam Film Festival, enz.

In deze naadloze mix  van fictie en docu, gefilmd over een periode van 7 jaar, schildert belgisch regisseur Pieter-Jan De Pue een magistraal beeld van het door oorlog verscheurde Afghanistan.

Terwijl het Amerikaanse bezettingsleger de terugtrekking voorbereidt, volgt De Pue een bende jonge jongens die overleven in de bergen van Pamir door karavanen te beroven, edelstenen te smokkelen en door oorlogsexplosieven op te graven om door te verkopen.

Verwacht u niet aan een verhaal over slachtoffers. De film is een eerbetoon aan de vindingrijkheid en het overlevingstalent van deze kinderen. Ook visueel worden we verwend. Voor zijn fantastische fotografie kreeg de film niet voor niets de Cinematography Award op het Sundance Film Festival, het grootste documentaire festival ter wereld!

Last but not least komt de regisseur,  Pieter-Jan De Pue, de film zelf inleiden. Dat het draaien van een film in Afghanistan over 7 jaar sterke verhalen oplevert mag duidelijk zijn. Tijdens het draaien van de film werd de crew o.a. aangevallen door de Taliban.

Pieter-Jan blijft aanwezig om na de film om uw vragen te beantwoorden.

Redenen genoeg denken wij om deze unieke kans niet te willen missen. Deze film hoort wat ons betreft zonder twijfel tot het beste dat de vlaamse film in de laatste 10 jaar heeft voortgebracht.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...