Meet en Friet met Groen Europarlementslid Bart Staes en Sas Rif in Astene

Op vrijdagavond 20 januari verzamelen de vrienden van GroenRood voor hun nieuwjaarsreceptie vanaf 19 uur in zaal Ter Leie, Nieuwstraat te Astene. Men koos terug voor een deelgemeente om te benadrukken dat centralisatie zeker niet hun keuze is. Om de avond gezellig te starten, trakteren ze alle aanwezigen tussen 19 uur 30 en 20 uur 30 op een gratis zak friet.

Ter gelegenheid van deze nieuwjaarsreceptie komt Europees parlementslid Bart Staes naar Deinze. Hij is al lid van het Europees Parlement sinds 1999. De ecologische crisis, de financiële crisis – en niet te vergeten de op de achtergrond geraakte voedselcrisis –  die de hele wereld treffen, vormen voor hem een enorme uitdaging. De Europese Unie zal bij het zoeken naar oplossingen voor hem een voortrekkersrol moeten spelen. Staes zal rond 21 uur een toespraak houden.

Op dezelfdeavond reikt GroenRood voor de tweede keer de Lucien Buysse prijs voor moed en doorzettingsvermogen uit. Dit jaar is de winnaar Sas Rif voor zijn buitengewone strijd om Deinze proper te houden. Zijn fantastische inspanningen mogen zeker eens in de bloemetjes gezet worden.

Deze avond is natuurlijk gratis en iedereen is welkom. Als je een frietje wil mee prikken geef je best een seintje aan [email protected] of [email protected].

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...