Arno viert 40 jaar Rocktempel Brielpoort met optreden in Deinze!

40 jaar na de oprichting van de Brielpoort organiseert het stedelijk museum mudel  een overzichtstentoonstelling die de rijke muziekgeschiedenis van de Brielpoort in beeld brengt. Voor de opening trekt de stad alle registers open. In samenwerking met Live Nation komt Arno terug naar de bekende rocktempel op zaterdag 13 mei 2017. Deinzenaren krijgen 40% korting op hun ticket en betalen slechts € 20 voor dit unieke concert.

Arno_40jaar_Rocktempel-BrielpoortDeinze

Tentoonstelling Rocktempel Brielpoort met laatavondvernissage mudel

Madness, The Cure, AC/DC, Iggy Pop, Nick Cave, U2, Dire Straits, Ramones, … talloze bekende groepen kwamen in de Brielpoort concerten geven voor een publiek dat uit gans België zijn weg naar Deinze vond. De Brielpoort staat al 40 jaar symbool voor rock en livemuziek in Vlaanderen.

Vanaf zaterdag 13 mei tot zondag 11 juni kan je terecht in het stedelijk museum mudel voor een tentoonstelling over de rijke muziekgeschiedenis van de Brielpoort. “In samenwerking met het Fonds Hilde Demedts en dankzij de vele foto’s, affiches, allerhande memorabilia en getuigenissen wordt het een tentoonstelling vol exclusief materiaal van voor en achter de schermen van de Brielpoort”, zegt schepen van Cultuur Rutger De Reu.

Op zaterdag 13 mei opent de tentoonstelling met een laatavondvernissage van 18 u. tot 22 u. Het museum wordt voor de gelegenheid ondergedompeld in de sfeer van de Brielpoort, met o.a. een backstage bar en een special act.

40 jaar Rocktempel Brielpoort – Arno “Human Incognito”

“Dit 40-jarige bestaan kon niet voorbijgaan zonder een topoptreden in de Brielpoort”, aldus Rutger De Reu. “We maakten onze dromen waar en konden dankzij Live Nation het grootste Belgische rockmonument naar Deinze terughalen. Arno stond al 8 keer in de Brielpoort tijdens de gloriejaren.”

In de herfst van 2016 lanceerde Arno zijn “Human Incognito”-tournee. Daarmee stelde hij zijn jongste, gelijknamige, album voor. Arno verkeert duidelijk in topvorm en heeft alweer een even inspirerend als legendarisch staaltje kunst afgeleverd. Na Brussel, Amsterdam en Rijsel komt Arno met zijn nieuwe tournee nu ook naar Deinze!

Het is uitkijken naar dit extra concert van één van de meest markante figuren van onze Belgische muziekscene, die zijn nieuwe werk helemaal live brengt. Daarnaast laat hij klassiekers als “Putain Putain”, “Elle Adore Le Noir”, “Oh La La”, “Les Yeux De Ma Mère” en “Je Veux Nager” de revue passeren.

arno_op_Lokerse-feesten

Extra korting voor Deinzenaren

“Het optreden van Arno is niet de enige stunt. Om het feest van de Brielpoort compleet te maken biedt stad Deinze haar inwoners 700 tickets aan voor een reductieprijs van 40 %. Deinzenaren die een ticket willen, kunnen online intekenen via de ticketshop van de stedelijke dienst cultuur en evenementen voor € 20. Niet-Deinzenaren kunnen tickets via Live Nation bekomen aan € 33”, besluit schepen van Cultuur Rutger De Reu. Tickets reserveren kan vanaf vrijdag 3 februari om 10 u.

Praktisch
Tentoonstelling Rocktempel Brielpoort
13 mei – 11 juni 2017
mudel, Lucien Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze
Basisprijs € 5, reductietarief € 3 (gratis op 13 mei)
www.mudel.be

40 jaar Rocktempel Brielpoort – optreden Arno
13 mei 2017
Brielpoort
Lucien Matthyslaan 9, 9800 Deinze
Deinzenaars: € 20, tickets via www.deinze.be/arno
Niet-Deinzenaars: € 33, tickets via http://nl.livenation.be

Foto’s via Caroline Demeyer

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...