Deinze finalist ‘overheidsorganisatie van het jaar’

Deinze is finalist van de verkiezing ‘overheidsorganisatie van het jaar’. Hiermee staat de stad opnieuw tussen grote namen als Antwerpen, Mechelen en Aalst. Een academische raad met enkele gerenommeerde professoren selecteerde deze finalisten, de uiteindelijke prijsuitreiking zal op 14 maart 2017 in het Square Brussels Meeting Centre plaatsvinden.

Leiespiegel Deizne

Overheidsorganisatie van het jaar
De verkiezing van overheidsorganisatie van het jaar is een organisatie van Ernst & Young, De Tijd/L’Echo en BNP Paribas Fortis. Met de uitreiking van deze award willen ze hun waardering en erkenning uitspreken voor doeltreffende en innoverende overheidsorganisaties die burgers en bedrijven ten goede komen. Deinze diende een dossier in met nadruk op de dienstverlening van de stad, het OCMW, het AGB stad Deinze en de stadskernvernieuwing. “De kandidatuurstelling werd weerhouden door een academische raad, waardoor Deinze nu samen met Antwerpen, Mechelen en Aalst deel uitmaakt van de finale selectie” klinkt het bij Jan Vermeulen, burgemeester van Deinze. “Met onze deelname willen we aantonen dat ook het management en de organisatie van de stad dynamisch en performant is. Een stad wordt meer en meer gerund als een bedrijf. Wij gaan voor een dynamische dienstverlening in een slimme stad, die anderen inspireert. Dat komt uiteindelijk onze inwoners ten goede” stelt Jan Vermeulen. “Het is ook een bekroning voor de stadssecretaris, de OCMW-secretaris en het financieel team van de stad, het OCMW en AGB Stad Deinze. Precies omdat onze topambtenaren zo goed samenwerken verbetert de dienstverlening in onze stad.”

Verdere verloop
Een jury, bestaande uit een selectie topfiguren uit de private sector (‘captains of industry’) voorgezeten door Michèle Sioen (voorzitter van het VBO en van CEO van Sioen Industries NV), zal in februari 2017 bijeenkomen in de Ernst & Youngkantoren in Diegem. Daar zullen alle genomineerde finalisten de kans krijgen om zichzelf aan de jury voor te stellen. Op basis van deze presentaties en de geconsolideerde dossiers zal de finale deliberatie plaatsvinden. Een stemming onder de leden van de jury zal uitmaken wie de laureaten zijn voor de editie 2017 van deze wedstrijd.

De prijsuitreiking zal op 14 maart 2017 in het Square Brussels Meeting Centre plaatsvinden.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...