ATB De Natuurvrienden Deinze brengen een Bezoek aan het Bardelaeremuseum

ATB De Natuurvrienden Deinze brengen een  Bezoek aan het Bardelaeremuseum in Lembeke op donderdag 16 maart 2017 Een dorp in een dorp. “Hetgeen de mensen weggooien, dat is pas interessant!”. (Marc Dauwe)

De Lembeekse Bardelaerevrienden zijn ontsproten uit de zorg voor het behoud en de restauratie van de Westermolen waarvoor in 1974 Molenfeesten werden ingericht.

ATB Deinze

Op initiatief van de VVV Warande werd gestart met de aanleg van een verzameling. In 1975 opende men een museum in een oude mouterijruimte van de toenmalige brouwerij Stockman. Als gevolg van een aan het ongeloof grenzende verzamelwoede werd deze ruimte al snel te klein. De door de gemeente ter beschikking gestelde hoeve met schuur en stallingen in 1982 bracht soelaas.

Het Bardelaeremuseum (Bardelaere = de oude naam van de kasteelgoederen van de graaf) drijft op de geestdrift, de belangeloze inzet en de onverdroten ijver van haar bezielers. In de loop der jaren bracht deze vriendenkring een duizelingwekkende collectie bij elkaar onder het motto ‘verzamelen voor de toekomst’, ‘bewaren wat hopeloos dreigt verloren te gaan’.

Deelname: € 5.00 per persoon.
Inbegrepen: Rondleiding met gids & een gewone consumptie.

Afspraak op 16 maart om 12u.45 parking Palaestra (kant Kastanjelaan).  We vertrekken om 13u.00.

Inschrijven bij Vlerick Laurent voor 10 maart, via e-mail: Vlerick laurent of via gsm 0474/58 88 70 met vermelding van het aantal personen.
Iedereen welkom !

De betaling kan alleen gebeuren door overschrijving op Reknr: BE92 6528 2133 1923 van ATB De Natuurvrienden Deinze.
Anders afspraak: om 14u00.
Adres: Bardelaeremuseum, Ledestraat 42
9971 Lembeke

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...