Boekenquiz voor Kinder- en Jeugdjury

Het voorbije jaar hebben de lezers van de Kinder- en Jeugdjury tien boeken gelezen en besproken. Om het jaar af te sluiten organiseert de bibliotheek een boekenquiz voor de leden van de jury op zaterdag 1 april om 10 u. Na de quiz maakt schepen De Reu de boeken bekend die de Kinder- en Jeugdjury in Deinze verkozen heeft tot beste boeken.

Bibliotheek DeinzeBoekenquiz
Zaterdagmorgen 1 april om 10 u. organiseert de bibliotheek een boekenquiz waar de lezers van de Kinder- en Jeugdjury zich met elkaar kunnen meten over de boeken die ze het voorbije leesjaar hebben gelezen. Er zijn verschillende quizrondes met inhoudsvragen, anagrammen en letterkubussen. Het wordt een superspannende quiz. De leescoaches van de Kinder- en Jeugdjury leiden alles in goede banen. Ouders, familie en andere geïnteresseerden zijn zeker welkom om te supporteren.

Rutger De Reu, schepen van jeugd en cultuur, bedankt na afloop van de quiz de leesbegeleiders die het voorbije jaar alle 10 genomineerde boeken hebben meegelezen en er ook voor hebben gezorgd dat de kinderen erover van gedachten konden wisselen. Begeleiders An-Sofie Lerno, Eva De Geyter, Annelie Arnou, Eva Vandeputte, Ragna Weytens, Melissa Kint en Stephanie Hulin krijgen een verdiend daverend applaus. Dit applaus geldt vanzelfsprekend ook voor bibliotheekmedewerkster Bieke Arnou die KJV Deinze coördineert.

Bekendmaking beste boeken
Om 11.30 u. maakt schepen De Reu de boeken bekend die de lezers van de Kinder- en Jeugdjury van Deinze verkozen hebben tot beste boek in categorie 4 (leeftijd 10-12 jaar), categorie 5 (leeftijd 12-14 jaar) en categorie 6 (leeftijd 14-16 jaar). Dit is een spannend moment voor alle lezers die hun keuze heel nauwkeurig en plichtsbewust hebben gewikt en gewogen.

Op 29 april is er een groots slotevent van KJV nationaal in De Krook in Gent (www.kjv.be). Op vrijdagavond 5 mei vindt het slotfeest van de KJV-lezers van het Samenwerkingsverband De Vijf plaats in Villa Tuur in Heusden, filiaal van de bibliotheek Destelbergen met jeugdauteur Danny De Vos als special guest. Danny De Vos is genomineerd in groep 4 met zijn boek ‘Hoe Napoleon zijn verjaardag vierde’.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...