Infosessies seniorenaanbod in Deinse deelgemeenten

Onder de noemer ‘Elfdorpen on tour’ informeren de dienst sociale zaken en dienstencentrum Elfdorpen uit de Gentpoortstraat de senioren in de Deinse deelgemeenten. Ze hebben beiden namelijk heel wat aan te bieden: bewegings- en vormingsactiviteiten, thuiszorgdiensten en het seniorenhuis, de seniorengids, activiteiten in het kader van de seniorenweek, … Om de werking beter kenbaar te maken, gaan de dienst sociale zaken en Elfdorpen van maart tot juni op bezoek in de deelgemeenten. Deelname is gratis, reservatie is verplicht.

Leiespiegel Deizne

Verschillende OCMW-diensten verhuisden van de site in de Gentpoortstraat naar dienstencentrum Leiespiegel. Hierdoor heeft lokaal dienstencentrum Elfdorpen meer ruimte en kan het meer activiteiten aanbieden. Het seniorenhuis bevindt zich op het gelijkvloers, in de loop van mei komt de Minder Mobielen Centrale er bij. Ook de thuiszorgdiensten van het OCMW (maaltijden, poetsdienst, personenalarmsysteem) hebben er een vaste stek. Op de eerste verdieping vind je vijf dienstverleners terug: Agentschap Integratie en Inburgering, Kind en Gezin, Leerpunt, Mediwet en Basiseducatie.

De stedelijke dienst sociale zaken en de seniorenconsulent hebben ook heel wat aan te bieden en zorgen bovendien voor de begeleiding en ondersteuning van de stedelijke seniorenadviesraad.

Ben je 55+ en ben je benieuwd naar wat de stedelijke dienst sociale zaken, de seniorenconsulent, dienstencentrum Elfdorpen en zijn dienstverlening voor jou kan betekenen? Kom dan langs op een infomoment in jouw buurt. Wij zorgen voor een lekker kopje koffie, gebak en een gemoedelijke sfeer.

Praktisch

Deelname gratis, reservatie verplicht.

Inschrijven kan via [email protected], 09 387 82 80 of aan het onthaal van Elfdorpen (Gentpoortstraat 41). De deuren openen telkens om 13.30 u. De infomomenten starten om 14 u. en duren tot 16.30 u.

Overzicht tourdata:

Inwoners van de deelgemeente(s) Zaal Datum Deadline inschrijving
Meigem – Vinkt – Zeveren Oude Jongensschool 14/03/2017 9/03/2017
Bachte, BML, SML De Engel 28/03/2017 23/03/2017
Deinze Elfdorpen 25/04/2017 20/04/2017
Astene Ten Hove 9/05/2017 4/05/2017
Gottem – Grammene – Wontergem Leiezicht 30/05/2017 23/05/2017
Petegem Ter Wilgen 8/06/2017 2/06/2017

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...