Twee Deinse broers nemen in 2018 deel aan de Absa Cape Epic

Van 18 tot 25 maart 2018 zullen Gilles en Leander Poté deelnemen aan de Absa Cape Epic in Zuid-Afrika. Deze wedstrijd wordt ook wel eens de Tour de France van de mountainbike genoemd. Op 27 maart waren de broers er als de kippen bij om met een Early Bird Entry te gaan lopen en zo hun deelname te verzekeren.

Gilles en Leander Poté

De Absa Cape Epic is een van de zwaarste mountainbike wedstrijden ter wereld. Over 8 dagen wordt er, samen met 650 andere teams, ongeveer 700km afgelegd in extreme omstandigheden. De wedstrijd slokt je volledig op en gedurende de hele week leef je in een rennersdorp dat telkens verhuist na enkele dagen wedstrijd. Fietsen, eten en slapen zijn de enige dingen waar je aan moet denken want voor de rest wordt er gezorgd. Dit jaar namen o.a. Sven Nys en Cadel Evans deel aan de wedstrijd.

In 2016 deed Gilles zijn afstudeerstage bij de organisatie van deze wedstrijd. Nu is het tijd om de andere kant van de wedstrijd te beleven. Broer Leander is de uitgelezen partner om aan dit avontuur te beginnen. Samen zullen de broers een volledig jaar naar deze wedstrijd toewerken.
Om hen een duwtje in de rug te geven organiseren ze op zaterdag 29 en zondag 30 april een spaghettifestijn in De Vlasschuur te Gottem.

Praktisch:
Prijs? €15 per volwassene, €10 per kind (-12j) of €5 voor een steunkaart
Waar? Zaal De Vlasschuur – Ardense Jagersstraat 1, 9800 Gottem
Wanneer? Zaterdag 29 vanaf 18u30 en zondag 30 april vanaf 11u30
Hoe inschrijven? Stuur een mailtje naar [email protected] met vermelding van naam, aantal volwassenen en/of kinderen, voorkeur vlees of vegetarisch en de dag waarop je komt eten. Het juiste bedrag kan gestort worden op volgend rekeningnummer: BE81 0018 0727 7324

Dit vind je misschien ook leuk...