Fietscafé Het Groot Verzet opent de deuren

Deinze is een horecazaak rijker. Op vrijdagavond 23 juni openen AB InBev en uitbaatster Wendy Malego het fietscafé Het Groot Verzet aan de rivierzijde van dienstencentrum Leiespiegel. De stad grijpt hiermee terug naar de concepten van weleer toen gemeentehuizen vaak boven een café waren gehuisvest. Iedereen is van harte welkom op de feestelijke opening vanaf 18 uur.

De horecazaak bevindt zich in dienstencentrum Leiespiegel. Het stadsbestuur van Deinze gaf het pand in concessie aan AB InBev, de grootste brouwerij ter wereld. AB InBev vormde de ruimte om tot een gezellige, sfeervolle brasserie met heel wat verwijzingen naar de wielersport en de fiets. “Het idee kwam van architect Tony Fretton. De mooiste nieuwe stadhuizen hebben allemaal een publiek café. Op die manier geef je de mooiste plek van het stadhuis terug aan de inwoners. Bovendien hebben we hiermee een investeerder die investeert in het pand.”, stelt burgemeester Jan Vermeulen.

De zaak wordt uitgebaat door Wendy Malego, die terugkeert naar haar roots nadat ze enkele jaren de foyer in het CC Gildhof in Tielt openhield. “Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging. Toen ik hoorde dat AB InBev op zoek was naar een uitbater voor deze horecazaak en ik de prachtige locatie zag, was ik meteen verkocht,” klinkt het bij Wendy.

“In dit Jupiler flagship café krijg je een frisse pint zoals het hoort. In de zaak wordt namelijk tankbier geserveerd, uniek voor de streek. Grote biertanks van 1000 liter hangen op een stalen constructie boven de toog. Door de constante koeling en de afwezigheid van koolzuurgas is dit van de eerste tot de laatste druppel kwalitatief het beste dat er te krijgen is. Het pure product, zoals het smaakt in de brouwerij,” aldus Wendy. “Voor de wijn en koffie heb ik bewust gekozen voor Oxfamproducten. ’s Middags is er ook een lunch of snack te verkrijgen, in de namiddag bieden we pannenkoeken en wafels aan. Alles wordt vers bereid door onze koks.”

Burgemeester Jan Vermeulen en schepen van lokale economie Bruno Dhaenens zijn heel tevreden met de nieuwe horecazaak. “De naam Het Groot Verzet verwijst naar Deinze als fietsstad. Deinze en de fiets zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. De stad doet veel inspanningen om veilige fietspaden aan te leggen. Tour de Francewinnaar Lucien Buysse is een geboren en getogen Deinzenaar, de wielerwedstrijden Nokere Koerse – Danilith Classic en Gent-Wevelgem gaan van start op de Deinse Markt. Naast het professionele wielrennen is de stad door haar ligging aan een populaire fietsroute aan de Leie ook voor de recreatieve fietser een echte uitvalsbasis”, zegt burgemeester Vermeulen.

“Meer horeca in Deinze betekent ook voor de bestaande horeca een opsteker. Nieuwe horecazaken trekken andere zaken aan en lokken meer bezoekers naar Deinze,” besluit Bruno Dhaenens.

Praktisch
Het Groot Verzet is iedere dag open, behalve op dinsdag, vanaf 11 uur. Op woensdag gaan de deuren open om 8 u.

Het Groot Verzet
Rivierzijde van dienstencentrum Leiespiegel
www.facebook.com/Het-Groot-Verzet-247343549080384/

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...