Nieuwe ondernemers starten hun droomzaak in Deinze

Om jonge, gedreven ondernemers te motiveren een eigen zaak te beginnen heeft Deinze Winkelstad in samenwerking met Stad Deinze een communicatiecampagne opgestart met als slogan ‘Start in Deinze je droomzaak’. Binnenkort starten terug enkele nieuwe zaken in Deinze: AS Repair, Miss Lasagna, Het Poetsbureau, Gigi’s Retro Kitchen & Shop en Black Box 66.

Start in Deinze je droomzaak

In de campagne ‘Start in Deinze je droomzaak’ treden vijf bestaande handelaars op als ambassadeur voor Deinze winkelstad. De zaakvoerders van Gen’eat’, Zuskus, Hajp, Grusenmeyer en Letters & Co geven aan welke zaak zij graag zouden zien in de stad.

“De campagne werpt duidelijk zijn vruchten af” klinkt het bij centrummanager Chris Verghote. “Kort na de lancering volgden de eerste gesprekken met geïnteresseerden, intussen zijn er al heel wat nieuwe zaken opgestart in Deinze. Er zijn bovendien nog gesprekken lopende met een twintigtal ondernemers. Nieuwe zaken zijn altijd welkom, samen bespreken we hun concepten, bekijken we mogelijke locaties in Deinze en bespreken we hoe we elkaar kunnen versterken. Nieuwe starters in de Tolpoortstraat of bestaande zaken in deze straat die wegens economische groei uitwijken naar een ander pand in de Tolpoortstraat (met een minimumuitbreiding van 25% commerciële oppervlakte) kunnen bovendien rekenen op een subsidie van € 10.000 van de stad. Voorwaarden en meer info hierover vind je op www.deinze.be/subsidie-tolpoortstraat” zegt Chris Verghote.

VZW Deinze Winkelstad en de stad wensen de enthousiaste starters alle succes toe. De ondernemers bewijzen dat Deinze heel wat troeven heeft en dat er nog ruimte is voor gedreven handelaars die geloven in de sterkte van de stad.

Toekomstige nieuwe zaken

  • Aaron Schepens opent een tweede filiaal van zijn zaak AS Repair op 1 juli in de Tolpoortstraat nummer 91. Hij is nu reeds actief in Zingem. AS Repair biedt herstellingen van smartphones en tablets aan en verkoopt accessoires voor gsm’s en tablets.
  • Elena Raone start op 29 september met een uniek concept in de Tolpoortstraat nummer 96, bus 1: Miss Lasagna. Zij zal de traditionele lasagna reconceptualiseren door ze een upgrade te geven en in een vernieuwend jasje te steken. Je zal er bovendien terecht kunnen voor koude pastasalades en aangepaste wijnen. Alle gerechten zijn take-away & traiteur.
  • Isabelle Desmedt en David Vlieghe starten op 2 oktober een filiaal van Het Poetsbureau op in de Markt nummer 70, bus 1 (voormalig zonnebankcenter). Het Poetsbureau biedt huishoudhulp met dienstencheques aan: huishoudelijke taken zoals poetsen, ramen lappen, strijken, maaltijden bereiden en boodschappen doen. Er zijn reeds vijftien kantoren van Het Poetsbureau in West- en Oost-vlaanderen. Isabelle en David vinden Deinze een levendige stad. De ligging is ideaal tussen Waregem en Gent, waar zij ook kantoren hebben.
  • Regine Wulteput start in haar geboortestad op 1 september met Gigi’s Retro Kitchen & Shop in de Stationsstraat nummer 15 (het pand van het voormalige restaurant Step-inn). Gigi is de roepnaam van Regine, die met haar toekomstige zaak met eten, drinken en beleving van de jaren ’70 iets wil aanbieden wat tot nu toe nog niet aanwezig is in Deinze. Je zal er terechtkunnen voor typische gerechten uit de jaren ’70 zoals koude schotels, fondue, desserts zoals appeltaart, frangipane, …
    De inrichting is uiteraard ook in dezelfde stijl, zodat het een totaalconcept wordt.
  • Bram Van den Heede wil met Black Box 66 een trendy praat- en danscafé opstarten in de Stationsstraat 66. De opening is gepland voor dit najaar. Bram vindt dat er nood is aan een trendy danscafé in Deinze, zijn vrienden en hijzelf gaan vaak uit in andere steden, omdat er in deze regio weinig opties zijn. Het gebouw van de voormalige Crazy Pub krijgt momenteel een totale make-over, zodat iedereen er zicht thuis voelt. Het café zal geopend zijn van donderdag tot en met zondag. In de namiddag start het als gezellig café, om ’s avonds te transformeren in een danscafé. “Een beetje zoals in de Overpoort in Gent. Het pand wordt bovendien geluidsdicht gemaakt om de buurt niet te hinderen. Black Box 66 staat voor zintuigen en prikkels : een trendy en gezellige zaak, met alledaagse en meer exclusieve dranken, oogstrelende cocktails, hippe party’s, exclusieve evenementen, afkoopbare tafels, toffe muziek en een assortiment alcoholvrije dranken. Kortom… voor ieder wat wils” besluit Bram Van den Heede.

Ondernemers met vragen over een start-up in Deinze of ondernemers die hun zaak wensen uit te breiden kunnen contact opnemen met de centrummanager.

Info

Chris Verghote, centrummanager
Deinze Winkelstad vzw
[email protected]

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...