Gezellig ontbijten met de Liberale vrouwen Deinze voor het goede doel

De Liberale Vrouwen van Deinze vinden het belangrijk aandacht te hebben voor de zwakkeren onder ons. Naast het organiseren van sociaal-culturele activiteiten, organiseren de dames ook jaarlijks een ontbijt dat twee goede doelen steunt. Het gaat telkens over zeer concrete projecten, zodat het voor de sympathisanten herkenbaar is en zodat meer mensen zich betrokken zouden voelen. In 2017 ontbijten de vele sympathisanten samen op zondag 25 juni 2017 ten voordele van Moeders voor Vrede en Huize Kattebeek.

Ontbijt liberale vrouwen Deinze op 25 juni 2017

Sociale inzet kent geen grenzen: internationaal en lokaal
Lynda Minnens en Yannic Demeyer en het bestuur van de Liberale Vrouwen Deinze zijn trots op de jaarlijkse dotaties aan Moeders voor Vrede en de vrouwenhuizen in Afghanistan. ‘De Liberale Vrouwen Deinze steunen sedert 2007 Moeders voor Vrede. In totaal konden we reeds €5.350 doteren. Naar onze mening is een repetitieve sponsoring de beste manier om een organisatie zoals ‘Moeders voor Vrede’ structureel te kunnen helpen. De organisatie startte in 2002. Bij de start heeft Moeders voor Vrede zich voornamelijk geconcentreerd op medische zorg, omdat in Afghanistan het aantal moeders en kinderen dat bij de geboorte sterft, het hoogste is ter wereld. Intussen realiseert Moeders voor Vrede ook projecten op vlak van onderwijs, landbouw en economie, zodat levensomstandigheden op verschillende fronten zouden worden verbeterd. Want pas als deze basisbehoeften vervuld zijn, zullen vrouwen voor hun rechten kunnen opkomen, zullen ze hun waardigheid terug krijgen en kunnen ze toekomst perspectieven maken voor zichzelf en hun gezin.

Naast het internationale doel, wordt jaarlijks een ander lokaal goed doel ondersteund. Er werd reeds €500 geschonken aan de Voedselbank, het Rode Kruis opvangcentrum, het Fonds Jan Filliers, het Kinderdagverblijf de Elfjes, de Alzheimer Liga regio Deinze en VIBLO Leieland Deinze, de basisschool voor buitengewoon onderwijs, de Veerboot, de buitengewone basisschool en het vluchtelingencentrum Le Rempart (vroeger Rode Kruis) in Astene.

Lokaal goed doel
Dit jaar kozen we voor Huize Kattebeek, een tehuis voor 38 volwassen mannen en vrouwen , vanaf 21 jaar, met een lichte mentale tot matige mentale beperking en eventuele bijkomende fysische, psychische of psycho -sociale problemen. Het tehuis is gelegen in de Nieuwgoedlaan in Petegem.
Iedere bewoner heeft zijn eigen dagprogramma. Dit is externe tewerkstelling in een beschutte werkplaats of interne dagbesteding. Elke bewoner heeft een attest van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.
Het tehuis biedt de bewoners niet alleen woonaccommodatie maar helpt hun ook hun dagelijks leven te organiseren. In Huize Kattebeek werken 37 personeelsleden

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...