Het Groot Verzet schot in de roos

Wij bezochten gisteren Het Groot Verzet, het nieuwe “fiets” café onder de Leiespiegel en vonden het verrassend tof. Als eerste dronken wij uiteraard een “tanqué” een fris pintje uit de tanken die boven de bar hangen.

Van een bezoeker van het café kregen we te horen dat een “tanqué” in Portugal genoemd wordt naar een pint die getapt wordt uit een tank die boven de bar hangt. Vandaar dat de naam “tanqué” in het café snel zal gebruikt worden, dit om te verwijzen naar een pint uit één van de tanken die boven de bar hangt.

AB InBev vormde de ruimte om tot een gezellige, sfeervolle brasserie met heel wat verwijzingen naar de wielersport en de fiets. “Het idee kwam van architect Tony Fretton. De mooiste nieuwe stadhuizen hebben allemaal een publiek café. Op die manier geef je de mooiste plek van het stadhuis terug aan de inwoners.

De bar afgewerkt met fietsbanden en vele andere details is het pronkstuk in het café. Vooral de enorme biertanken van elk 1000 liter die boven de bar hangen zijn imposant.

Benieuwd naar jullie foto’s van het interieur! gebruik #deinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...