Vlaanderen Feest in Deinze met De Mens en Gin & Ginger

De Vlaamse feestdag gaat in Deinze nooit onopgemerkt voorbij. In samenwerking met de stedelijke cultuurraad biedt het stadsbestuur opnieuw een tweedaags feestprogramma aan. Op vrijdag 7 juli is er een gratis volksfeest in de Brielpoort met De Mens. De lokale groep Gin & Ginger (Charlotte De Mey en Hannes Careel) neemt het voorprogramma op zich. Die avond bieden verschillende Deinse culturele verenigingen hapjes en drankjes aan. Op dinsdag 11 juli is er de officiële viering in het mudel met een gelegenheidstoespraak door kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen. Ook deze avond is gratis.

Volksfeest Vlaanderen Feest op 7 juli

Naar jaarlijkse gewoonte trakteren de stedelijke cultuurraad en de stad Deinze alle Deinzenaren op een gratis volksfeest in de Brielpoort. De voorbije jaren waren Cleymans & Van Geel, Guido Belcanto, Free Souffriau, Johan Verminnen, Günther Neefs, Café Flamand en Frank Boeijen te gast. Op 7 juli voegt De Mens zich bij dit lijstje illustere voorgangers.

“De traditie van een volksfeest in de Brielpoort rond de Vlaamse Feestdag bestaat al jaren. Het past perfect in onze ambitie om van de Brielpoort opnieuw een volwaardige zaal voor concerten te maken. De Mens past perfect in het plaatje van bands die hun plaats verdienen in een zaal als de Brielpoort. Bovendien ondersteunen verschillende Deinse verenigingen dit optreden door iedere bezoeker diverse drankjes en hapjes aan te bieden. Met jouw komst ondersteun je dus 2 keer het culturele leven in Deinze”, aldus Schepen van cultuur Rutger De Reu.

Het elfde album van De Mens heette – niet toevallig – “Nooit Genoeg”. Uitgebracht in 2015 en uitgebreid bejubeld (“Allerbeste plaat in 22 jaar carrière”, “De Mens in absolute topvorm”), bracht “Nooit Genoeg” de groep alweer op talloze podia.

In de lente van 2017 bracht de groep het mini-live-album “De Mens Akoestisch In De Club” uit, in de zomer gaat het weer richting studio voor een snedig rockende nieuwe plaat. En tussendoor, voor en na, zijn er de optredens: altijd energiek, goed geluimd, heftig. Op de speellijst in de Brielpoort mogen we ons verwachten aan de toppers als “Nooit genoeg”, en veel klassiek werk, zoals “Dit is mijn huis”, “Jeroen Brouwers”, “Irene”, “Lachen en mooi zijn”, “Maandag”, “En in Gent”, “Sheryl Crow I need you so”, “Sex verandert alles”, “Ergens onderweg”, “Zonder verlangen”, enzovoort.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de lokale groep Gin & Ginger. Charlotte De Mey en Hannes Careel beroeren een gevoelige snaar met eigen werk en covers over leven en leed met af en toe een subtiele kreet. Zij is Ginger, hij is Gin en samen brengen ze akoestische muzikale verhalen.

Foto’s: www.vue.photo

De Mens, voorprogramma: Gin & Ginger
Vrijdag 7 juli om 20 u.
Brielpoort, L. Matthyslaan, 9800 Deinze

gratis toegang, zonder reservatie

Programma 11 juliviering

Het feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt in Deinze officieel gevierd in het mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) met een gelegenheidstoespraak door Bruno Vanobbergen. De muzikale omkadering wordt verzorgd door Vier’n, die Vlaamse volks- en ‘straeteliedjes’ nieuw leven inblaast.

Op 2 juni 2009 werd Bruno Vanobbergen door het Vlaams Parlement benoemd tot kinderrechtencommissaris, met als bedoeling het publiek vertrouwd te maken met het internationaal verdrag van de kinderrechten en het toezicht op de naleving hiervan. In het mudel zal hij het hebben over kinderen en jongeren als volwaardige burgers in onze samenleving en wat dit voor lokaal beleid kan betekenen.

Toespraak Bruno Vanobbergen en muzikale omkadering door Vier’n

Dinsdag 11 juli om 20 u.
Mudel, L. Matthyslaan 3-5, 9800 Deinze

Gratis toegang, zonder reservatie

Info:

Dienst cultuur en evenementen
Brielstraat 2, 9800 Deinze, 09 381 07 40
[email protected]
www.facebook.com/cultuurdeinze

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...