Stad Deinze wint zilveren medaille Publica Award voor stadsplanning

Stad Deinze heeft met een dossier over het stadskernvernieuwingsproject “Deinze 2020” de zilveren medaille Publica Award voor stadsplanning gewonnen. De prijs werd op 18 mei uitgereikt in het Brusselse Tour & Taxis aan een delegatie van het stadsbestuur.

 

De Publica Awards zijn een initiatief van EBP, een Europese groep die bedrijven en overheden ondersteunt bij de organisatie, publicatie en inschrijving van overheidsopdrachten. Met de uitreiking van de awards wil EBP innovatieve en duurzame overheidsprojecten in de schijnwerpers plaatsen. Een comité van experts uit de Belgische private en publieke sector selecteerde de genomineerden en heeft de uiteindelijke winnaar gekozen. De Publica Awards bestaan uit 6 onderdelen: de award voor de meest duurzame overheidsopdracht, de meest ICT-verbonden overheidsopdracht, de award voor het technisch meest vernieuwende, openbare bouwwerk, de award voor stadsplanning, de award voor het behoud van het architecturale erfgoed en de award voor het meest verbindende buurtinitiatief.

Nationale erkenning voor kwalitatieve stadskernvernieuwing Deinze

Stad Deinze werd in de categorie stadsplanning genomineerd met het Deinze 2020-dossier, dat door de professionele jury beoordeeld werd op milieucriteria, technische criteria en esthetische criteria. De andere genomineerden waren het Zwin natuurpark, project Turnova, aménagement de l’esplanade (Ville de Namur), speelpaviljoen De Rulheyde (Kasterlee), de herinrichting van de begraafplaats in Berlaar en de dorpsverfraaiing van Laarne.

“De stedelijke ontwerpprincipes die de stad van vandaag en morgen gestalte moeten geven vielen duidelijk in de smaak bij de jury” stelt burgemeester Jan Vermeulen. “We zijn verheugd met de nationale erkenning die we krijgen voor Deinze 2020. We mogen terecht trots zijn op de kwalitatieve stadskernvernieuwing. De zilveren medaille en de talrijke bezoeken van collega-gemeentebesturen beamen dat. Door een duidelijke visie en beleid, een goed team en de input van de vele participatiemomenten met onze burgers hebben we al heel wat moois kunnen realiseren. De medaille is een extra stimulans om het ingeslagen pad te blijven volgen” besluit Jan Vermeulen.

Info: http://publica-brussels.com

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...