GLS ondersteunt maatschappelijke betrokkenheid op eerste vrijwilligersdag in Deinze

Helpen om te helpen: GLS heeft in België een ‘Corporate Volunteering’-programma geïntroduceerd. Daarmee stimuleert de pakketdienst het vrijwillige sociale engagement van haar medewerkers, transportpartners en hun chauffeurs.

Het vrijwilligersprogramma ondersteunt in alle elf Belgische GLS-vestigingen en in het hoofdkantoor in Drogenbos projecten die door medewerkers zijn voorgesteld. Dat gebeurt middels een vrijwilligersdag. “Het is belangrijk dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen. Zowel ten opzichte van de eigen medewerkers als de samenleving”, aldus Luc De Schrijver, General Manager Belux van GLS. De Volunteering Days vormen een nieuwe pijler onder het bedrijfsinitiatief ThinkSocial.

GLS maakt kansarme kinderen en volwassenen al geruime tijd blij met tickets voor matchen van de Rode Duivels. Daarnaast ondersteunt de pakketdienst regelmatig uiteenlopende organisaties en projecten zoals de g-teams van de KBVB of Télédon door het aanbieden van gratis vervoersdiensten. Luc De Schrijver: “Met deze Volunteering Days willen wij ook een directe bijdrage leveren aan de gemeenten of regio’s waar onze vestigingen zich bevinden.”

Een schone zaak
De eerste Volunteering Day heeft inmiddels al plaatsgevonden: eind juni heeft een team van circa 40 medewerkers van verschillende afdelingen van het depot in Deinze samen met transportpartners en hun chauffeurs geholpen bij een ‘Rolstoel Wash’. Meer dan 170 rolstoelen van het dienstverleningscentrum Heilig Hart in Deinze voor mensen met verstandelijke beperkingen kregen een ‘grote beurt’. De bewoners van de instelling die in de buurt van het GLS-depot ligt, waren zichtbaar enthousiast over het resultaat. Als afsluiting trakteerde GLS alle vrijwilligers op een gezellige BBQ op het depot.

Voor meer informatie: gls-group.eu

Dit vind je misschien ook leuk...