Jumping Deinze ook op vernieuwd terrein groot succes

De Jumping van Deinze was ook dit jaar een groot succes bij publiek en ruiter. De Derby-proef, die dit jaar uit een aantal nieuwe elementen bestond, werd gewonnen door Shauni Heleyn. Het Ruiterkomitee van Deinze kijkt terug op een geslaagd evenement.

Afgelopen zondag vond, zoals traditioneel op de laatste zondag van de Deinse Feesten, Jumping Deinze plaats. Het Ruiterkomitee Deinze mocht meer dan 200 ruiters ontvangen en 700 bezoekers kwamen meegenieten van de jumpingwedstrijd. Het toppunt van de dag, de Derby van Deinze, werd gewonnen door Shauni Heleyn. Zij haalde het voor 33 andere ruiters, een sterk deelnemersveld uit de streek.

Sinds april is het jumping terrein in de Brielmeersen ook de thuisbasis van Team Adventure. Daan Boydens en zijn team organiseren er de hele zomer lang sportdagen en –kampen voor kinderen. De organisatoren moesten hun terrein dus anders indelen om toch een kwalitatieve wedstrijd te kunnen aanbieden. En met succes, de ruiters waren erg tevreden en kijken al uit naar volgend jaar. “Enkele ruiters vonden deze derby nog uitdagender dan de vorige edities” vertelt Tess Minnens, voorzitster van het Ruiterkomitee Deinze vzw. “De nieuwe samenwerking met Team Adventure bezorgde me wel wat kopzorgen, maar al bij al vielen de aanpassingen wel goed mee en werden ze ook door het publiek niet slecht onthaald.”.

De derby trok dit jaar dubbel zoveel ruiters en een massa volk kwam naar de Brielmeersen kijken naar deze spannende proef. “We kijken terug op een geslaagd evenement, op naar onze Sint-Hubertusviering begin november!” voegt Tess nog toe.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...