Popup “De Sterre” brengt terug leven in de Ooidonkdreef

Nul Sterren *** Massa’s Passie – Zomer Pop-Up Brasserie De Sterre in de Ooidonkdreef. We spreken met Marleen en Jan, bewoners van de beschermde Ooidonkdreef en buren van Restaurant De Sterre, dat nu al enkele maanden noodgedwongen gesloten is.

Zomerbrasserie De Sterre Ooidonkdreef

“De schilderachtige Ooidonkdreef in ons geliefde dorp Bachte-Maria-Leerne heeft de voorbije maanden rake klappen gekregen. Voor het aanleggen van een nieuwe riolering werden de eeuwenoude linden – na flink wat getouwtrek – uiteindelijk allemaal gerooid tussen de Oude Leernsesteenweg en de Tweekoningenstraat. De Ooidonkdreef is nu al enkele maanden het toneel van ingrijpende werken.”

We krijgen bij Marleen en Jan en hun vier kinderen (én hun 3 maanden oude Labradorpup Bowie) echter geen klaagzang te horen maar een uitnodiging om positief naar de toekomst te kijken.

“Er zijn verschillende meningen geuit, hevige discussies gevoerd in aanloop naar de werken (daar was tijd genoeg voor…) en stevig geklaagd – meestal terecht – over de overlast tijdens de werken. Maar we krijgen er – hopelijk zo snel mogelijk – een vernieuwd stuk Ooidonkdreef voor in de plaats.”

“Jan en ik zouden het jammer vinden mocht De Sterre – vaste pleisterplaats voor bezoekers van ons prachtige dorp – teloorgaan”, aldus Marleen.  “Ook voor dorpsbewoners en mensen uit de regio is dit een fijne ontmoetingsplaats. Daarom hebben Jan en ik – in overleg met Graaf t’Kint de Roodenbeke én de huidige uitbaters – het initiatief genomen om tijdens de zomermaanden Brasserie De Sterre om te dopen tot een heuse weekend pop-up brasserie. Tijdens weekends en feestdagen zullen wij u graag ontvangen op ons tuinterras achteraan of in het restaurant als het weer ons iets minder gunstig gezind zou zijn.”

“Wij bieden een eenvoudige kaart maar met gerechten die één voor één met liefde en passie voor u worden klaargemaakt. Liever een pannenkoek met koffie, een dame blanche (met verse slagroom en chocoladesaus), een frisse pint of een Trappist ? Dat kan ook.”

Elke week zorgt Jan voor een suggestie waarbij supervers en zoveel mogelijk bereid met producten uit eigen streek de leidraad is, met veel groenten uit eigen moestuin, verse frietjes van aardappelen van de lokale boer. Zo stonden onlangs Gentse Waterzooi (foto) en tijdens de nationale feestdag mosselen met verse friet op het suggestiebord.

“Een voltreffer”, aldus Jan “ik sta erop dat zelfs de mayonaise en het mosselsausje vers uit de keuken vertrekken, en dat wordt duidelijk gewaardeerd. We mochten ze zelfs serveren aan een echtpaar Canadezen die zeer te spreken waren over onze ‘moules-frites’. Op algemeen verzoek herhalen we onze mosselsuggestie zeker al tijdens het week-end van 29 en 30 juli.”

“Ik heb een aantal jaren geleden een klassieke koksopleiding gevolgd in avondonderwijs aan Hotelschool Tweebruggen in Gent en kijk… die komt me nu uitstekend van pas” lacht Jan, die in het dagelijks leven freelance sales consultant is. “Mijn vrouw en twee oudste dochters Marie en Fien staan in voor de bediening”. Onze twee jongsten An en Lowie supporteren van aan de zijlijn maar vinden het minstens even leuk.

“Wij zijn elk week-end (ook op feestdagen) van juli en augsutus open vanaf 12.00 u. Enkel in het weekend van 5 en 6 augustus zijn we gesloten want dan gaan we zelf ook even met het gezin op reis” voegt Marleen er aan toe.
Openingdagen en –uren, de suggestie van de week en andere weetjes kan je raadplegen op de Facebook pagina www.facebook.com/popupdesterre
Voor info en reservaties, bel Marleen 0496 898711 of via Facebook.

Pop-Up Brasserie De Sterre, Ooidonkdreef 16 – Bachte-Maria-Leerne.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...