DeinzeOnline

Jonge voetballers strijden voor tweede maal om jeugdcup stad

Op dinsdag 15 augustus 2017 zullen ongeveer 700 jonge voetballers voor de tweede maal strijden om de ‘jeugdcup stad Deinze’. De jeugdcup is een organisatie van KMSK Deinze, Eendracht Vinkt, KFC Sparta Petegem, SK Ooidonk Leerne en Zeveren Sportief in samenwerking met de stedelijke dienst sport en recreatie.

Voetbal_Petegem_2017_Wout

Samenwerking voetbalclubs
In 2011 nam Norbert De Mey, schepen bevoegd voor sport, het initiatief om de verschillende Deinse voetbalclubs samen te brengen om een samenwerkingsverband te bevorderen. Na enkele verkennende gesprekken werd op 4 juli 2011 een intentieverklaring ondertekend door alle clubs. Deze verklaring had tot doel een onderlinge samenwerking voor de jeugdwerking te stimuleren die de mogelijkheid biedt ervaringen uit te wisselen, informatie door te geven of gezamenlijke initiatieven uit te bouwen.

Tijdens het voetbalseizoen kwamen de ploegen tweemaal bijeen onder het voorzitterschap van schepen Norbert De Mey. Hierbij ontstond een transparantie over de beoogde transfers van jeugdspelers waarbij in een open geest evaluaties over talentvolle spelers mogelijk werden gemaakt.
De organisatie van de jeugdcup stad Deinze is het resultaat van een jarenlange samenwerking waarbij de clubs openstaan voor continu overleg en onderlinge communicatie. Deze samenwerking, die steeds kan rekenen op de ondersteuning van de stad en van de dienst sport en recreatie, moet het mogelijk maken om de jeugdwerking binnen de verschillende clubs de nodige groeimarge aan te bieden.

Op dinsdag 15 augustus organiseren de clubs in samenwerking met de dienst sport en recreatie de tweede jeugdcup stad Deinze. De wedstrijden starten rond 9.30 u. en worden gespeeld op de accommodaties van de vijf clubs:
– Wedstrijden U8-U17: terrein van Eendracht Vinkt (Vinktstraat 59, Vinkt)
– Wedstrijden U9 – U15: terreinen van KMSK Deinze (Stadionlaan 5, Deinze)
– Wedstrijden U10 – U13: terreinen van Zeveren Sportief (Izegemstraat, Zeveren)
– Wedstrijden U11 – U12: terrein SK Ooidonk Leerne (Ooidonkdreef, Bachte-Maria- Leerne)
– Wedstrijden U7 – U21: terreinen van KFC Sparta Petegem (Gaversesteenweg 240, Petegem)

Na de wedstrijd krijgen de jongeren een medaille en wordt de winnaar van iedere categorie bekroond met een prachtige beker, geschonken door stad Deinze. Gekoppeld aan een dosis fair play zal ook de tweede editie van de jeugdcup stad Deinze een onvergetelijk sportevenement worden.

Info
Dienst sport en recreatie: [email protected], www.deinze.be/sport
KMSK Deinze: www.kmskdeinzejeugd.be/
Eendracht Vinkt: www.eendrachtvinkt.be
KFC Sparta Petegem: www.kfcspartapetegem.be
SK Ooidonk Leerne: https://sites.google.com/site/skooidonck/
Zeveren Sportief: www.zeverensportief.be