Vijfde keer halve triatlon in Deinze, nu triatlonweekend!

Dit weekend vormt de Grote Markt van Deinze reeds voor de 5de keer het decor voor de triatlon van Deinze. Op zaterdagavond 19 augustus om 17u00 wordt het sportieve weekend op gang geschoten met de open sprint triatlon over de afstanden: 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen. Deze wedstrijd is het voorprogramma van de 3de manche van de T3 series die later op de avond zal plaats vinden.

De T3 series is een team triatlon klassement waarbij de beste Belgische teams hun sterkste atleten opstellen om te strijden voor de overwinning. Om 19u00 worden de dames van start gelaten voor hun sprint triatlon over 750m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen. Exact 7 minuten en 30 seconden later vertrekken de heren voor hun wedstrijd over dezelfde afstand. Voor de thuisploeg LTTD-Oil service zullen Sybren Baelde, Kjel De Hertog, Stijn Goris, Matthias Laureys, Louis Naeyaert en Antonio Hernaert opgesteld worden voor de T3 series wedstrijd die voor het eerst in Deinze zal plaats vinden. Naast de individuele en de teamresultaten zal er ook een batlle of the sexes bonus uitgereikt worden aan de dame of heer die als eerste de finish op de Grote Markt weet te bereiken. Met 7 passages van de atleten bent u tussen 19u en 20u30 op de Grote Markt van Deinze aan het juiste adres om dit spektakel en triatlon van het hoogste niveau in Belgie van op de eerste rij te aanschouwen.

Op zondag 20 augustus staat traditioneel de halve triatlon van Deinze op het programma. Deze wedstrijd over een afstand van 1900m zwemmen, 90km fietsen en 21km lopen maakt deel uit van de Urban Trisport 3series waar topfavoriet Stenn Goetstouwers bij de heren een gouden zaak kan doen in het klassement. Daarnaast is het vooral kijken Sanne Swolfs en Hannes Cool alsook thuisatleten Maarten Segers en Pieter Vanhee om de topfavoriet het vuur aan de schenen te leggen. Bij de dames wordt Stefanie Adam, leidster in het Urban Trisport 3series klassement, naar voor geschoven als topfavoriete voor deze wedstrijd. De concurrentie zal vooral moeten komen van Sweta Meersman en thuisatlete Femke Reynaert. De dames gaan van start om 9u45, gevolgd door de trio-business triatlon om 10u15, de heren seniors om 10u20 en tot slot de heren veteranen om 10u30. De eerste atleten worden omstreeks 11u25 op de Grote Markt verwacht na 1 ronde fietsen, om 12u40 bij het begin van het lopen en omstreeks 14u15 aan de finish. Naast de onderlinge strijd tussen de dames en de heren zullen beide eveneens tegen elkaar strijden in de battle of the sexes. Ook in deze wedstrijd zal een bonus uitgereikt worden aan de dame of heer die als eerste de finish bereikt op de Grote Markt in Deinze.

Vrijwilligers met een passie voor #Deinze

Wil je mee helpen aan dit vrijwilligersinitiatief contacteer ons en maak ook deel uit van deze gekke bende!

Dit vind je misschien ook leuk...